HK200801 0782

Griekspoor kan opvolger Wawrinka worden

Tallon Griekspoor heeft de eindstrijd van het challengertoernooi in Praag bereikt. In de halve finale wees hij Norbert Gombos in straight sets terug: 7-6(5) 6-3.

Bijna twee uur had Griekspoor nodig om zich langs de als eerste geplaatste Slowaak te spelen. De 24-jarige uit Nieuw-Vennep mag zich opmaken voor zijn vijfde challengerfinale uit zijn loopbaan.

De laatste finale die Griekspoor speelde was toevallig ook in Praag, waar hij zijn meerdere in Aslan Karatsev moest erkennen. Het betrof destijds het tweede challengertoernooi dat aansluitend in de Tsjechische hoofdstad werd georganiseerd.  De eerste werd gewonnen door Stan Wawrinka.

Om een derde titel aan zijn palmares toe te voegen dient Griekspoor af te rekenen met Oscar Otte, met wie hij ook dubbelde. De Duitser sloeg zich met 6-3 6-3 langs de Tsjechische wildcardspeler Michael Vrbensky.

De finale is zondag om 13.00 uur te volgen via livestream.com/ATP