Foto.6

Samenwerking KNLTB en goede doelen in volle gang: ‘Geef kinderen kans levenslang sporter te worden’

Tennissen en sporten over het algemeen, kunnen zorgen voor sociale cohesie, persoonlijke ontwikkeling en bovenal veel plezier en lol! Dit gun je ieder kind en elk kind heeft dit ook nodig voor de eigen ontwikkeling. Maar in de praktijk krijgt niet elk kind evenveel kans om te sporten. Daarom zet de KNLTB zich samen met de Esther Vergeer Foundation, de Krajicek Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur in om meer kinderen de kans te geven om sporten. Dit doen zij onder andere door middel van het opzetten van de TeamNL tennisballen actie. Door een TeamNL tennisbal aan te schaffen, steun je de drie goede doelen en de Nederlandse dames tijdens het Billie Jean King Cup duel tegen China. Hoe mooi is dat?!

Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation en de KNLTB zijn sinds 2016 partners. De bond en de foundation werken samen om nog veel meer kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking te laten tennissen en ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt binnen een vereniging.

Sport betekent alles voor mij. Ik denk dat veel kinderen met een beperking niet weten dat zij ook iets leuks kunnen doen.” – Ivar, sporter bij de Esther Vergeer Foundation

De afgelopen jaren heeft de Esther Vergeer Foundation op Tennisverenigingen door het hele land JOIN THE CLUB projecten gerealiseerd. Mede dankzij partners als de KNLTB kunnen deze projecten gecontinueerd worden en krijgen kinderen met een lichamelijke beperking de kans om gewoon te sporten, net als ieder ander kind. 

De Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation en tennis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toen Richard Krajicek bijna 25 jaar geleden een tennisclinic in een Haagse aandachtswijk gaf, zag hij dat buiten sporten en spelen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is. Terwijl regelmatig bewegen essentieel is voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van onze jeugd.

“Met goede begeleiding vergroten jongeren niet alleen hun toekomstperspectief, maar ook dat van anderen.”
Mennold Phelipa (Sportbuurtwerker Wageningen)

Met zijn stichting wil hij daarom gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland zodat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden. Naast voetbal en basketbal is tennis één van de basissporten op Krajicek Playgrounds. Samen met de KNLTB laten we een nieuwe generatie op een laagdrempelige manier kennismaken met de sport en ondersteunen we talenten om zich verder te ontwikkelen. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

De KNLTB en het Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben elkaar gevonden in de ambitie om de sportparticipatie te bevorderen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch structureel aan sport of een culturele activiteit kunnen deelnemen. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie/lesgeld en de eventuele benodigdheden.

‘Ik ben ook heel blij dat Naomi dit doet. Ze doet het niet om de medailles, het gaat echt om de sport. Ze heeft een eigen wereldje kunnen creëren en haalt dingen uit zichzelf die ik niet verwacht had. Naomi heeft dit helemaal zelf kunnen doen, als ze turnt staat ze in haar kracht’. - Moeder Susanne over haar dochter Naomi

De groep kinderen die via het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt bereikt en hun weg naar de verenigingen vinden, is daarbij bijzonder belangrijk. Alle kinderen die willen tennissen moeten kunnen tennissen. Lid worden van een tennisverenigingen betekent naast het kunnen sporten ook dat ze binnen de sociale cohesie van de sportvereniging de kans krijgen om een levenslange sporter te worden.

Steun de goede doelen 

Om het Nederlandse team een hart onder de riem te steken kan iedere tennisfan nu een mega grote tennisbal aanschaffen. Hiermee zal de lege tribune opgevuld worden zodat TeamNL zich toch gesteund voelt door haar fans. De opbrengst van de tennisballen wordt volledig ter beschikking gesteld aan drie goede doelen, die samen met de KNLTB een gezamenlijke missie hebben om meer kinderen te laten tennissen in Nederland. Na afloop van het evenement worden de ballen verdeeld onder de goede doelen. Een TeamNL tennisbal aanschaffen kan hier