Eredivisie Heren 2019

Kia Eredivisie Tennis voorlopig uitgesteld

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn officiële wedstrijden met publiek helaas nog niet toegestaan. De onzekerheid over de situatie in de komende maanden zorgt ervoor dat een start van de Kia Eredivisie Heren en Kia Eredivisie Gemengd in april of mei niet haalbaar is. In overleg met de deelnemende verenigingen heeft de KNLTB daarom besloten om beide competities voorlopig uit te stellen.

Kia Eredivisie Gemengd

De zeven speeldagen van de Kia Eredivisie Gemengd stonden oorspronkelijk gepland tussen zaterdag 22 mei en donderdag 3 juni, gevolgd door de play-offs in het weekend van 5 en 6 juni op het park van TC Zandvoort. Als gevolg van de coronamaatregelen wordt de competitie voorlopig uitgesteld tot na de zomervakantie. In overleg met de deelnemende verenigingen wordt bekeken of een competitie van twee weken mogelijk is in de periode eind augustus/begin september of in september met eventueel een uitloop naar begin oktober.

Kia Eredivisie Heren

De Kia Eredivisie Heren wordt normaal gesproken gespeeld tijdens de zondagen van de reguliere KNLTB Voorjaarscompetitie. Vanwege het uitstellen van deze competitie was de nieuwe startdatum vastgesteld op zondag 25 april. De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus bieden hier echter geen mogelijkheid toe. Ook de Kia Eredivisie Heren wordt daarom voorlopig uitgesteld. De KNLTB bekijkt samen met de deelnemende verenigingen de mogelijkheden om de competitie later dit jaar te spelen, bijvoorbeeld door een aantal speeldagen voor én na de zomervakantie of een volledige competitie na de zomervakantie. De play-offs worden in ieder geval gespeeld op het park van Lewabo, de kampioen van de laatste editie in 2019.

Zodra duidelijk is wanneer er weer wedstrijden met publiek mogen worden gespeeld, gaan we zo snel mogelijk om tafel met de verenigingen om nieuwe speeldata vast te stellen. We doen er alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen beide competities te organiseren, want iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, de sfeer en het teamgevoel.