TeamNL KNLTB

Steun TeamNL en de goede doelen

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april speelt het TeamNL Billie Jean King Cupteam tegen de dames van China. Het decor voor deze ontmoeting is de Maaspoort in Den Bosch, waar al meerdere duels plaatsvonden. Helaas kan er vanwege de corona maatregelen deze editie geen publiek aanwezig zijn in de Maaspoort en moet het team zonder haar trouwe fans strijden voor de overwinning.

Om het team een hart onder de riem te steken kan iedere tennisfan nu een mega grote tennisbal aanschaffen. Hiermee zal de lege tribune opgevuld worden zodat TeamNL zich toch gesteund voelt door haar fans. De opbrengst van de tennisballen wordt volledig ter beschikking gesteld aan drie goede doelen, die samen met de KNLTB een gezamenlijke missie hebben om meer kinderen te laten tennissen in Nederland. Na afloop van het evenement worden de ballen verdeeld onder de goede doelen.

Esther Vergeer Foundation

Kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te sporten, op een gewone vereniging. De Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en dat de vereniging er klaar voor is om de kinderen op een plezierige, veilige manier een plaatsje bij de vereniging te geven. De Esther Vergeer Foundation neemt letterlijk en figuurlijk alle drempels weg.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. De KNLTB en het Jeugdfonds Sport & Cultuur hebben elkaar gevonden in de ambitie om de sportparticipatie te bevorderen. De groep kinderen die via het Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt bereikt en hun weg naar de verenigingen vinden, is daarbij bijzonder belangrijk. Alle kinderen die willen tennissen moeten kunnen tennissen.

De Krajicek Foundation

Voor ruim 270.000 kinderen in Nederland is buiten spelen en sporten niet vanzelfsprekend. De foundation legt daarom playgrounds aan. Dat zijn sociaal veilige plekken dicht bij huis, waar kinderen onbezorgd kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Minimaal 9 uur per week is er professionele begeleiding van een buurtsportcoach of een jongerenwerker.