HK200208 1309

Schuurs grijpt dubbeltitel in Doha

Demi Schuurs heeft in Doha het dubbelspel van het Qatar Total Open 2021 op haar naam geschreven. Samen met haar Amerikaanse partner Nicole Melichar was ze in de finale in drie sets te sterk voor Monica Niculescu en Jelena Ostapenko: 6-2 2-6 10-8.

Nadat de eerste twee sets netjes werden verdeeld, moest een match tiebreak de beslissing brengen. Hierin startten Schuurs en Melichar voortvarend en liepen in rap tempo uit naar een 6-1 voorsprong.

Het gat van vijf punten werd door het Roemeens/Letse koppel teruggebracht tot twee. Het als tweede geplaatste duo Schuurs/Melichar liep vervolgens van 7-5 uit naar 9-5 en creƫerden zo vier wedstrijdpunten op rij. Dit bleek geen overbodige luxe, want drie matchpoints werden niet benut. Op het vierde was het uiteindelijk wel raak: 10-8.

In Doha boekte Schuurs haar eerste WTA-titel van het seizoen en de tweede aan de zijde van Melichar. Vorig jaar was het duo ook de beste in Straatsburg. In totaal staat de teller van de 27-jarige Limburgse op 13 eindzeges.

Challengerfinale
Op de ATP Challenger Tour hebben Jesper de Jong en Sem Verbeek de eindstrijd van het toernooi in Sint-Petersburg verloren. Het als eerste geplaatste Nederlandse duo moest met 6-4 6-3 zijn meerdere erkennen tegen Roberto Quiroz en Christopher Eubanks.