HK200930 014 (2)

Eerste finale voor Rus in 2021

Arantxa Rus heeft de dubbelspelfinale bereikt van het WTA-toernooi met de mooie naam Open 6eme Sens Metropole de Lyon. Samen met Viktoria Kuzmova versloeg ze in de halve finale Anna Danilina uit Kazachstan en de Wit-Russin Lidziya Marozava met 6-3 6-3.

Rus en haar 22-jarige Slowaakse partner zijn bij het Franse indoortoernooi, dat wordt gekenmerkt door de fel roze banen, als eerste geplaatst.

De tegenstanders in de titelstrijd komen uit het duel tussen Eugenie Bouchard en Olga Danilovic en het als tweede geplaatste Japans/Tsjechische duo Ninomiya/Voracova.

Vier keer eerder wist de dertigjarige Rus de dubbelfinale bij een WTA-toernooi te bereiken. In 2017 won ze samen met Quirine Lemoine het toernooi van Bastad. Vorig jaar sloot ze de week in Palermo en Linz aan de zijde van Tamara Zidansek winnend af.

In het enkelspel ging Rus deze week in de tweede ronde in drie sets onderuit tegen Greet Minnen uit België.