HK200801 0851

ATP-finaledebuut voor Arends/Pel in Marseille

Sander Arends en David Pel hebben in Marseille de eindstrijd bereikt. In de halve finale van het Franse ATP 250-toernooi versloegen de Nederlanders Nathaniel Lammons en Jackson Withrows met 6-1 7-6(4).

De Open 13 de Provence wordt de eerste finale op de ATP Tour als duo voor de Nederlands Kampioenen. Wel wonnen de 29-jarige Arends en zijn leeftijdsgenoot Pel meerdere toernooien samen op de ATP Challenger Tour.

Arends speelde tweemaal eerder een finale op het hoogste niveau. Aan de zijde van Matwé Middelkoop was hij in 2017 in Bastad en in 2018 in Antalya finalist.

Pel maakt dit weekend zijn eerste opwachting in de eindstrijd op de ATP Tour. Aan het begin van het jaar was hij wel de beste in het dubbelspel van het challengertoernooi in Istanbul. Deze titel won hij aan de zijde van de Zweed Andre Goransson.

In de titelstrijd in Marseille vinden Arends en Pel, die het hele toernooi nog geen set verloren, LLoyd Glasspool en Harri Heliovaara of Matthew Ebden en Matt Reid tegenover zich. Deze halve finale moet nog worden gespeeld.

Meer informatie over de Open 13 de Provence vind je hier.

Challengerfinale
Een trede lager hebben Jesper de Jong en Sem Verbeek de eindstrijd bereikt van het challengertoernooi in Sint-Petersburg. Het Nederlandse duo rekende met 6-2 7-6(2) af met Evgeny Karlovskiy en Nino Serdarusic.

In de finale treffen De Jong en Verbeek Konstantin Kravchuk en Alexey Vatutin. De Russen kregen een walkover in hun halve finale.