HK200801 0621

Arends en Pel komen net te kort in dubbelfinale

Het is Sander Arends en David Pel niet gelukt om hun eerste ATP-titel te winnen. In de finale van het ATP 250-toernooi van Marseille gingen ze met 7-5 7-6(4) nipt onderuit tegen Lloyd Glasspool en Harri Heliovaara.

De openingsset ging lange tijd gelijk op. De serveerders gaven tot de twaalfde game geen enkel breakpoint weg. Zelfs tot deuce kwam het niet. Totdat de Nederlanders bij 5-6 plots drie breakpunten tegen kregen. Het eerste was direct raak voor Glasspool en Heliovaara: 7-5.

In de tweede set kwamen Arends en Pel in hun eerste servicegame knap terug van een 00-40 stand. Zelf creëerden ze ook in deze set geen enkele mogelijkheid op een break, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen.

Hierin nam het Brits/Finse koppel direct een voorsprong om die vervolgens niet meer los te laten. Van 4-1 liep het duo door naar 7-4.

De Open 13 Provence was de derde ATP-finale die Arends in zijn loopbaan speelde. Alledrie gingen verloren. In 2017 en 2018 aan de zijde van Matwé Middelkoop. Voor Pel was het zijn eerste optreden in de eindstrijd op het hoogste niveau.