Kristie Boogert

Nederlands tennisfeest dankzij nieuw kanaal ZiggoSport en ABN AMRO WTT: 'Dagelijks tennis op tv, erg leuk'

Maandag 1 maart markeert een belangrijke dag in Nederland tennisland. Niet alleen begint dan het 48ste ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy, maar lanceert ZiggoSport ook een eigen tenniskanaal. Kristie Boogert, voormalig topspeelster en bekende stem bij wedstrijden op de buis, is enthousiast.

'Vanaf maart is er dagelijks tennis op televisie te zien of te volgen. ZiggoSport heeft de uitzendrechten voor de ATP-wedstrijden van alle Masters 1000-toernooien, de 500-series en groot deel van de 250-toernooien. Daarnaast gaan we ook de Davis Cup en Billie Jean King Cup uitzenden en Wimbledon. Dat maakt het een compleet plaatje wat betreft het mannentennis. Erg leuk!'

Dat betekent overigens niet dat de Boogert elke dag de huiskamers binnenkomt, want er staat een heel team van commentatoren klaar. Bij het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat door ZiggoSport op het open kanaal wordt uitgezonden, doet Boogert dagelijks de interviews met de spelers op het centre court en presenteert ze vanuit een tijdelijke studio in Rotterdam Ahoy.

Fantastisch deelnemersveld

'Het is superzonde dat dit jaar geen publiek bij het toernooi aanwezig kan zijn, maar ik hoop dat de mensen thuis via de tenniszender toch kunnen genieten van de wedstrijden. Het deelnemersveld is in ieder geval fantastisch.'

In 2003 beëindigde de voormalig nummer 29 van de wereld haar professionele loopbaan. Af en toe slaat ze, als de weersomstandigheden het toelaten, als recreant een balletje. 'Commentaar geven komt misschien wel het dichtst bij zelf spelen. Maar op de baan staan blijft toch het allerleukst.'

Ook niet-abonnees van Ziggo kunnen alle wedstrijden van het ABN AMRO WTT in Rotterdam via het nieuwe tenniskanaal gratis volgen. Alle kwalificatiewedstrijden worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van het toernooi, het finaleweekend is ook te zien bij de NOS.