Diede de Groot (5)

Australian Openfinales voor Schröder en De Groot

Sam Schröder en Diede de Groot hebben ieder in hun eigen categorie de eindstrijd bereikt van de Australian Open. Schöder versloeg in het onderdeel Quads de als tweede geplaatste Andy Lapthorne met 6-2 6-3. De Groot liet in de halve finale van het rolstoeltoernooi Momoko Ohtani met 6-2 6-4 kansloos.

De 21-jarige Schröder maakt zich in Melbourne op voor zijn tweede Grand Slamfinale uit zijn nog prille loopbaan. De voormalig nummer één bij de junioren won vorig jaar verrassend de US Open. Zijn nieuwe status als Grand Slamkampioen bevestigde hij door ook bij de Australian Open de eindstrijd te bereiken. Om zijn prijzenkast verder aan te vullen dient de nummer drie van de wereld af te rekenen met lijstaanvoerder Dylan Alcott. De Australiër rekende in de andere halve finale met 6-3 6-4 af met Niels Vink.

De Groot mag in Melbourne proberen een derde Australian Open trofee mee naar huis te nemen. De kampioene in 2018 en 2019 moet dan wel zien af te rekenen met Yui Kamiji. De Japanse is na De Groot als tweede geplaatst en won vorige week in de finale van het voorbereidingstoernooi van de mondiale nummer één.

In het dubbelspel samen met Aniek van Koot bereikte De Groot ook de finale door het duo Kamiji/Ohtani te verslaan. In de titelstrijd zijn Kgothatso Montjane en Lucy Shuker de tegenstandsters.