Schoofs En Kerkhove Pattinama Winnen Wta Titel In Lyon

Schoofs en Kerkhove-Pattinama verliezen WTA-finale

Bibiane Schoofs en Lesley Pattinama-Kerkhove hebben de finale van het WTA-toernooi in Lyon verloren. In de eindstrijd van de eerste editie van het Franse indoorevenement waren Laura Ioana Paar en Julia Wachaczyk met 7-5 6-4 te sterk.

Na vijf kwartier spelen benutte het Roemeens/Duitse hun eerste wedstrijdpunt. Opvallend genoeg werden de laatste vijf games van de partij gewonnen door het ontvangende duo.

De eindstrijd bij de Open 6Eme Sens – Metrepole De Lyon was de tweede finale op het hoogste niveau voor Schoofs en Pattinama-Kerkhove als dubbelteam. Vorig jaar was het duo ook finalist bij de Libéma Open.

Schoofs won in 2018 wel de titel bij het WTA-toernooi van Auckland. Zij deed dat aan de zijde van de Italiaanse Sara Errani. Een jaar eerder was Kerkhove-Pattinama de beste bij het WTA-toernooi van Luxemburg. Zij speelde toen met Lidziya Marozava uit Wit-Rusland.

De titel in het enkelspel werd een prooi voor Sofia Kenin. De Australian Openkampioene versloeg Anna-Lena Friedsam in drie sets: 6-2 4-6 6-4.