Florentine Dekkers 2

Dekkers en Nijkamp halen finale op internationale jeugdtoernooien in Nederland

Nederlandse jeugdtennissers kwamen de afgelopen week in actie in Doorn en Rotterdam. In Doorn haalde Florentine Dekkers de eindstrijd. In Rotterdam was er een finaleplaats voor Rose Marie Nijkamp.

De halve finales van het ITF Grade 4 In-Doorn kleurden oranje. Drie van de vier speelsters kwamen uit Nederland, maar uiteindelijk ging de Duitse Carolina Kuhl met de toernooizege aan de haal.

Kuhl, de nummer drie van de plaatsingslijst, won in de eindstrijd van de als vierde geplaatste Florentine Dekkers, 6-1, 6-0. Kuhl gaf in de halve eindstrijd de als eerste geplaatste Melissa Boyden klop, 6-3, 4-6 en 6-1. Dekkers won van Min Chae Kim, 6-3, 6-7 (5) en 6-2.

In het dubbelspel ging de eindzege naar een Nederlands duo. Sophie Schouten en Sarah van Emst wonnen met 6-2 en 6-3 van het Zwitserse duo Julie Schalch en Amalia Stuger.

Nederlands succes in het dubbelspel

Bart Nouws en Freek van Donselaar haalden in het jongenstoernooi de kwartfinales. De als zevende geplaatste Nouws verloor bij de laatste acht van de Italiaan Gabriele Datei, 6-7 (5), 6-3 en 7-6 (3). Van Donselaar, de nummer acht van de plaatsingslijst, moest zijn meerdere erkennen in de als eerste geplaatste Fransman Mathis Debru. Het werd 6-3, 6-4.

Brian Bozemoj en Daniel Verbeek zorgden voor Nederlands succes in het dubbelspel. Ze versloegen de Belg Alexander Blockx en de Tsjech Vojtech Petr, 6-4 en 6-2.

Nijkamp op dreef in Rotterdam

Ook bij het Tennis Europe-toernooi in Rotterdam, de Focus Tennis Academy 2020, zat een Duitse speelster de Nederlandse tennissters dwars. Valentina Steiner won in de eindstrijd van de als eerste geplaatste Apeldoornse Rose Marie Nijkamp, 6-1 en 7-5. Stein won in de halve finales van de als zevende geplaatste Dilara Okur, 6-1, 6-3. Nijkamp won van Britt du Pree, 6-3, 6-4.

Nijkamp was ook succesvol in het dubbelspel. Met haar opponente in de finale van het enkelspel, de Duitse Steiner, versloeg ze Jinte Eve de Boer en Loes Ebeling Koning, 4-6, 6-2 en 10-5.

Pieter de Lange en Mees Rottgering schreven in Rotterdam het dubbelspel op hun naam. Ze wonnen in de eindstrijd met 7-5 en 6-1 van de Belgen Wies Carton en Jelle Mostmans.

Bekijk hier alle uitslagen van de Focus Tennis Academy 2020