HK200801 0030

Wie speelt waar? Van Amstelveen tot Italiaans skidorp

Een opmerkelijk (tennis)jaar is bijna ten einde. Het is inmiddels week 51 en de planning voor het nieuwe seizoen is nog immer twijfelachtig. Dicht bij huis worden deze week de Nationale Kampioenschappen georganiseerd, terwijl in skioord Selva Gardena Indy de Vroome op jacht is naar punten voor de internationale ranglijst.

Deelnemers aan de NK Tennis mogen zich laten vergezellen door één begeleider/coach. Publiek is op het Nationaal Tennis Centrum deze week niet welkom. Het maximaal aantal pers is op één hand te tellen. Omringd door veiligheidsmaatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden strijden 16 mannen en evenzoveel vrouwen om de nationale titels.

Het mannenschema is met name in het bovenste gedeelte sterk bezet. Nummer één Tallon Griekspoor wordt in dat deel vergezeld door Jelle Sels, regerend nationaal kampioen Gijs Brouwer, Igor Sijsling en Tim van Rijthoven.

Onderin moet nummer twee van de plaatsing Botic van de Zandschulp onder meer zien af te rekenen met Jesper de Jong en Ryan Nijboer.

Lesley Pattinama-Kerkhove is de topseed bij de vrouwen. Richel Hogenkamp, die in augustus de zomer editie van de NK Tennis wist te winnen, is als tweede geplaatst. Een herhaling van de finale van de afgelopen NK tussen Hogenkamp en Bente Spee is in de tweede ronde mogelijk. Dan moet Hogenkamp wel zien af te rekenen met Noa Liauw-A-Fong en nationaal jeugdkampioene Spee met een qualifier.

Het hoofdschema van de NK Tennis start woensdag. De finales staan gepland op zondag 20 december en via een livestream op deze site te volgen.

Klik hier voor meer informatie, uitslagen en planning van de NK Tennis.

Vorige week speelde Indy de Vroome nog in zomerse temperaturen. De 24-jarige Brabantse nam deel aan de kwalificaties van het grote ITF-toernooi in Dubai. Deze week is de Cromvoirtse in de besneeuwde Dolomiten in Italië neergestreken.

Martina Caregaro was de tegenstandster van De Vroome in de openingsronde van het ITF-toernooi in Selva Gardena. De Vroome versloeg de Italiaanse in drie sets: 4-6 6-4 7-6(2), maar moest vervolgens voor een plek in de kwartfinale met 6-2 6-2 haar meerdere erkennen in Ana Konjuh.

Klik hier voor meer informatie over dit ITF-toernooi.