HK200930 009

Wie speelt waar? Hello Dubai

Deze week staat het ITF-toernooi van Dubai op het programma. Maar is het evenement het eerste toernooi van het nieuwe seizoen of het laatste van het afgelopen tennisjaar? Want de vrouwen die in de top100 of net daar buiten staan, hebben sinds Roland Garros (begin oktober) bij nog maar twee toernooien in actie kunnen komen. De meeste speelsters hebben de afgelopen tijd dan ook vakantie gevierd en vervolgens hard gewerkt in het fitnesscentrum.

Als je naar het schema van het met 100.000 dollar gedoteerde hardcourttoernooi op de Al Habtoor tennisclub in Dubai kijkt, zou je kunnen denken dat het een WTA-toernooi betreft. Het is echter een evenement op de ITF World Tennis Tour, waar bekende namen als Kristina Mladenovic, Kirsten Flipkens en Katarina Siniakova op de deelnemerslijst staan. Arantxa Rus en Lesley Pattinama-Kerkhove zijn de Nederlandse speelsters in het enkelspel. In het dubbelschema staat naast Rus en Pattinama-Kerkhove ook Rosalie van der Hoek opgesteld.

Rus is als zevende geplaatst en nam het in de eerste ronde op tegen Ana Konjuh. De 22-jarige Kroatische heeft bijna twee jaar in de lappenmand gezeten. De voormalig nummer twintig van de wereld kampt al sinds haar 12de jaar met problemen aan haar elleboog. Drie maanden geleden maakte ze haar comeback en won direct zonder setverlies een ITF-toernooi in haar eigen land. Rus liet er in de partij geen gras over groeien en won met 6-1 6-2. Xiyu Wang werd vervolgens ook slechts vier games gegund. Polona Hercog was in de kwartfinale met 6-2 6-4 een maatje te groot.

Pattinama-Kerkhove strandde in de laatste ronde van de kwalificaties van het enkelspel, maar mocht als lucky loser toch haar opwachting maken. Deze kans greep ze met beide handen aan en versloeg wildcardspeelster Jodie Burrage. In de tweede ronde verloor ze met 7-6(5) 6-2 van Danka Kovinic.

Indy de Vroome en Van der Hoek kwamen niet verder dan de eerste kwalificatieronde.

In het dubbelspel vormt Rus met Rosalie van der Hoek een duo. Het als derde geplaatste koppel won van Jaqueline Adlina Cristian en Elena Gabriela Ruse, maar ging in de kwartfinale met 7-5 6-4 onderuit tegen het duo Blinkova/Watson.

Pattinama-Kerkhove verloor in de openingsronde met Lidziya Marozava van Dalma Galfi en Tereza Mihalikova.

Klik hier voor meer informatie over de 23rd Al Habtoor Tennis Challenge.

NK Rolstoeltennis
Nederlandse toppers in het rolstoeltennis komen deze week de baan op van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Niet om te trainen, maar om te strijden voor de nationale titels in het enkel- en dubbelspel.

Lees hier de voorbeschouwing op de NK Rolstoeltennis.

Bekijk hier de schema’s, uitslagen en planning.