HK191222 612

Toch NK Tennis en NK Rolstoeltennis indoor in Amstelveen in december

Jaarlijks vinden de Nationale Kampioenschappen (Rolstoel)Tennis plaats in december. Vanwege de internationale toernooikalender was het lang onduidelijk of het dit jaar mogelijk was. Afgelopen week heeft de KNLTB besloten dat de indooredities toch kunnen plaatsvinden, wel in twee afzonderlijke weken. Van maandag 7 december tot en met zaterdag 12 december vindt de NK Rolstoeltennis plaats op de hardcourt banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Een week later, van maandag 14 december tot en met zondag 20 december bepalen de beste tennissers van Nederland wie er met de nationale titel naar huis gaat. 

Commercieel en Technisch Directeur Jacco Eltingh is heel blij dat de NK’s toch doorgaan: “Het was lang wikken en wegen. De internationale toernooikalender blijft continu veranderen. Door de mogelijke verplaatsing van de Australian Open en het wegvallen van meerdere kleine toernooien ontstond voor ons toch de mogelijkheid om in december beide NK’s te organiseren in Amstelveen en daar ben ik blij mee! Zo geven we spelers de kans om dichtbij huis wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe tennisseizoen. Helaas is, als gevolg van de coronamaatregelen publiek niet toegestaan, maar uiteraard zorgen we er door middel van een livestream in de finaleweekenden voor dat ook tennisfans thuis kunnen genieten van toptennis in Nederland”.

NK Rolstoeltennis

Op maandag 7 december worden alle kwalificatiewedstrijden van het enkelspel gespeeld. Het hoofdtoernooi start op dinsdag 8 december en eindigt met de finales op zaterdag 12 december. Topspelers zoals Aniek van Koot, Maikel Scheffers en Tom Egberink zullen hun opwachting maken en zich voorbereiden op de Australian Open in dit Paralympisch jaar.

Meer informatie over de NK Rolstoeltennis vind je hier. Vanaf donderdag 3 december vind je hier een overzicht van de deelnemende spelers, het wedstrijdprogramma en de uitslagen.

NK Tennis

De kwalificatiewedstrijden van de NK Tennis worden gespeeld op maandag 14 en dinsdag 15 december. Het hoofdtoernooi voor de damesdubbel begint al op dinsdag 15 december. Alle overige onderdelen starten op woensdag 16 december. Op zondag 20 december wordt er tijdens de finales bepaald wie zich Nationaal Indoor Kampioen mag noemen. 

Meer informatie over de NK Tennis vind je hier. Donderdag 10 december wordt bekend welke spelers er meedoen aan het kwalificatie- en hoofdtoernooi.

Coronavirus

Als gevolg van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus kwam in het voorjaar het internationale toernooicircuit stil te liggen. Om spelers toch wedstrijdritme op te kunnen laten doen besloot de KNLTB om voor de zomermaanden juli en augustus een alternatieve wedstrijdkalender samen te stellen, met o.a. de NK Tennis en de NK Rolstoeltennis op de buitenbanen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. De KNLTB kijkt hier tevreden op terug. Het is de organisatie gelukt om in een korte tijd, binnen de geldende maatregelen, twee succesvolle toernooien te organiseren waarbij de gezondheid en veiligheid van zowel spelers, het publiek als alle vrijwilligers werden gewaarborgd.