HK201220 313

Sels wint eerste NK-titel na opgave Van de Zandschulp

Jelle Sels heeft voor het eerst in zijn loopbaan de NK Tennis gewonnen. De 25-jarige Aphenaar leidde met 3-1 in de beslissende set toen Botic van de Zandschulp de strijd door een knieblessure moest staken.

De ongeplaatste Sels won in openingsronde van de nationale kampioenschappen van de als eerste geplaatste Tallon Griekspoor. Ook tegen nummer twee Van de Zandschulp startte hij voortvarend. Hij brak direct de servicegame van zijn tegenstander, maar moest zelf daarna ook zijn eerste opslagbeurt inleveren. Bij 4-4 ging Sels nogmaals door de service van hardhitter Van de Zandschulp. Vervolgens serveerde hij zich met een ace naar winst in de openingsset: 6-4.

Van de Zandschulp, die afgelopen week een KNLTB Tennis Award won in de categorie beste tennisser van 2020, kwam beter in zijn spel en met zijn kenmerkende harde slagen vanuit het achterveld nam hij een 4-1 voorsprong. De marge van drie games was voldoende om de set met 6-3 binnen te halen.

In de openingsgame van de derde set verstapte Van de Zandschulp zich. Twee games later liet hij zich aan zijn linkerknie behandelen. De winnaar van de NK Tennis in 2016 probeerde het nog, maar na serviceverlies wierp hij bij een 3-1 achterstand de handdoek.

 

Sels was in 2018 al eens finalist. Destijds was Scott Griekspoor in Alphen aan den Rijn te sterk. Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen bekroonde hij een uitstekende week met zijn eerste NK-titel.

‘Ik was vandaag extra gebrand om te winnen. Ben erg blij dat het is gelukt. Ik heb deze week vier goede wedstrijden gespeeld en de top3 van de plaatsingslijst verslagen. Het is mooi dat ik zoveel wedstrijden heb kunnen spelen voor het nieuwe seizoen’, sprak de kersverse winnaar na afloop.

Van de Zandschulp kon door zijn blessure de dubbelspelfinale samen met Griekspoor niet spelen. Hierdoor werden Matwé Middelkoop en Sander Arends de nationaal kampioenen in het dubbelspel.

Vrouwen
Opvallend genoeg werd ook de finale in het vrouwenenkelspel door een opgave beslist. Richel Hogenkamp kwam op setpunt in de tiebreak van de eerste set ongelukkig ten val en kon niet meer verder spelen.

Lesley Pattinama-Kerkhove werd zodoende voor de derde keer in haar loopbaan nationaal kampioen.