HK201220 280

Pattinama-Kerkhove na val Hogenkamp voor derde keer nationaal kampioen

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft voor de derde keer de NK Tennis op haar naam geschreven. De 29-jarige speelster zag in de finale regerend kampioene Richel Hogenkamp na een uitglijder in de tiebreak van de eerste set noodgedwongen opgeven.

De nummers één en twee van de plaatsingslijst maakten er tot de opgave een vermakelijk gevecht van. Topseed Pattinama-Kerkhove met haar harde vlakke slagen tegenover Hogenkamp en haar kenmerkende variatie van topspin en slice.

Beide speelsters kregen kansen om door elkaars servicegames te breken, maar de breakpunten werden telkens aan beide kanten weggewerkt, waardoor een tiebreak uiteindelijk de beslissing moest brengen. Hierin nam Hogenkamp een 3-1 voorsprong, waarna Pattinama-Kerkhove vier punten op rij pakte. Toch was het Hogenkamp die als eerste een setpunt mocht noteren. De 28-jarige Doetinchemse zette aan om een goede return van Pattinama-Kerkhove te pareren, maar gleed op een nare manier uit.

Vrij snel werd duidelijk dat Hogenkamp niet verder kon spelen. Hierdoor kreeg Pattinama-Kerkhove op een stand van 6-6 en 6-6 in de tiebreak de nationale titel in haar schoot geworpen.

‘We kennen elkaar door en door en spelen altijd lange wedstrijden. Het is jammer dat het dan zo moet eindigen’, sprak de winnares na afloop.

De huidige nummer 176 van de wereld was ook in 2011 en 2018 nationaal kampioene.

De indoor editie op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen werd dit jaar zonder publiek en lijnrechters gehouden.

Dubbelspel
Door de blessure van Hogenkamp werd de dubbelspelfinale niet meer gespeeld. Rosalie van der Hoek en Quirine Lemoine werden zodoende nationaal kampioenen in het dubbelspel.