Tom Egberink

Alle toppers aanwezig bij NK Rolstoeltennis

De startdatum voor het nieuwe seizoen is nog niet zeker, maar dat maandag 7 december de Nationale Kampioenschappen Rolstoeltennis met de beste spelers van Nederland beginnen is wel een zekerheid. Hoewel in deze coronatijd bij elk initiatief een slag om de arm moet worden gehouden.

Als alles volgens plan verloopt dan komen de beste rolstoeltennissers van Nederland in actie op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Elke speler mag één begeleider of coach meebrengen. Toeschouwers zijn helaas niet welkom. Om de wedstrijden toch te kunnen zien is er op vrijdag en de finale zaterdag een livestream aanwezig.

In de zomer organiseerde de KNLTB ook de NK outdoor. Diede de Groot en Tom Egberink pakten toen de nationale titel in het enkelspel. De nummer één bij de mannen is ook bij de indoor versie van de NK van de partij. De toernooifavoriet maakt zich op voor een Paralympisch jaar met de uitgestelde Paralympics in Tokyo die in 2021 definitief doorgaan.

Bij de vrouwen spelen wereldtoppers Aniek van Koot, Michaëla Spaanstra en Jiske Griffioen mee. Marjolein Buis, de finaliste van het afgelopen NK, heeft haar succesvolle loopbaan onlangs beëindigd en is niet in het speelschema te vinden.

Dat speelschema bestaat uit twee groepen van vier deelneemsters. De twee speelsters met de meeste gewonnen wedstrijden in de poule plaatsen zich voor de halve finales. Hierin speelt de nummer één van elke groep tegen de nummer twee.

Bij de mannen geldt eenzelfde toernooivorm. Waarbij een herhaling van de afgelopen finale van de NK al in de groepsfase zou kunnen plaatsvinden. De loting zou namelijk nummer één Egberink en nummer drie Ruben Spaargaren in dezelfde poule kunnen plaatsen. Maikel Scheffers is als tweede ingeschaald.

Maandag 7 december start het kwalificatietoernooi. Vanaf dinsdag 8 december worden wedstrijden uit het hoofdtoernooi gespeeld. De finales zijn op zaterdag 12 december.

De nationale titels worden in de volgende categorieën uitgedeeld: enkelspel vrouwen, enkelspel mannen, dubbelspel vrouwen, dubbelspel mannen, enkelspel jongens t/m 18 jaar, enkelspel meisjes t/m 18 jaar en dubbelspel jeugd.

Meer informatie over het speelschema, planning en uitslagen vind je hier.