Whatsapp Image 2020 07 28 At 20.07.00 (1)

Wie speelt waar? Van Portugees tot Braziliaans gravel

De laatste twee ATP Challengers van dit bijzondere tennisjaar staan deze week op het programma. Opvallend genoeg op twee verschillende werelddelen, maar waar men wel dezelfde taal spreekt. Op het gemalen baksteen in zowel Braziliƫ als Portugal wordt deze week nog gestreden om de kostbare wereldranglijstpunten.

Igor Sijsling was de enige Nederlander die naar Maia was afgereisd voor deelname aan het Portugese challengertoernooi. De Amsterdammer moest in de kwalificaties beginnen, maar daar eindigde zijn poging om het hoofdtoernooi te bereiken ook direct. De Kroaat Duje Ajdukovic versperde in de eerste ronde de weg voor hem.

Jelle Sels kwam aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wel succesvol door het kwalificatieschema van de challenger in Campinas.

Op het Braziliaanse gravel nam hij het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi op tegen Daniel Elahi. De als vierde geplaatste Colombiaan, die vorige week het challengertoernooi i Lima op zijn naam schreef, was met 6-2 6-3 te sterk voor Sels.

De Campeonato Internacional de Tenis is het enige challengertoernooi in Braziliƫ en kent enkele bekende namen als Diego Schwartzman, Guido Pella en Cristian Garin als voormalig winnaars.

In het dubbelspel komt Mark Vervoort in actie. Aan de zijde van Mohamed Safwat uit Egypte treft hij de Brazilianen Orlanda Luz en Igor Marcondes.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.