Foto Mike Lawrence USTA

Wie speelt waar? Van Londen tot Guayaquil

De WTA Tour is aan de eindejaarspauze begonnen, terwijl de top bij de mannen deze week van het toetje genieten. De Challenger Tour gaat nog wel een aantal weken door. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zien we daar landgenoten in actie komen.

De grootste aandacht gaat deze week uit naar de Nitto ATP Finals, die zondag van start zijn gegaan. De beste acht singelaars en dubbelteams van dit jaar strijden in een lege O2 Arena in Londen om het officieuze wereldkampioenschap.

Wesley Koolhof heeft inmiddels de halve finale bereikt. Samen met Nikola Mektic was hij zondagmiddag in drie tiebreaks te sterk voor tweevoudig Roland Garroskampioenen Kevin Krawietz en Andreas Mies. Dinsdagavond wonnen zij hun tweede groepswedstrijd met 7-6(5) 6-0 tegen Ram/Salisbury en verzekerden ze zich voor een plek bij de laatste vier.

Donderdag volgde de laatste ontmoeting in de groep. De al uitgeschakelde Marcelo Melo en Lukasz Kubot waren verrassend te sterk. De Braziliaan en Pool waren met 6-4 6-7(2) 10-8 te sterk.

Wie de tegenstanders in de halve finale zijn wordt later bekend.

Meer informatie over de Nitto ATP Finals vind je hier.

Alle wedstrijden worden live uitgezonden door FOX Sports.

Jesper de Jong heeft de lange reis naar Ecuador niet voor niets gemaakt. Hij sloeg zich bij het challengertoernooi van Guayaquil door de kwalificaties heen en staat in het hoofdtoernooi tegenover de Spanjaard Mario Vilella Martinez. Jelle Sels nam het in de eerste ronde op tegen Renzo Olivo. De Argentijn versperde hem in drie sets de weg naar de volgende ronde: 4-6 6-2 6-4.

Mark Vervoort speelt ook tegen Olivo, maar dan in het dubbelspel. Samen met Vilella Martinez won hij met 6-3 6-3 van de Argentijn en zijn Braziliaanse partner Fernando Romboli. Het als vierde geplaatste koppel Matos/Menezes is de volgende uitdaging.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Sem Verbeek deed mee aan de Orlando Open. In Florida vormde hij een partnerschap met Hunter Reese. Samen waren zij het als vierde geplaatste duo, maar verloren in de openingsronde met 6-4 4-6 10-7 van Sadio Doumbia en Fabien Reboul.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Richel Hogenkamp is op Gran Canaria voor een ITF-toernooi. Het met 25.000 dollar gedoteerde evenement wordt gehouden in Las Palmas. De Doetinchemse is als zesde geplaatst en heeft de laatste acht bereikt door een 6-4 7-6(4) zege op Kathinka von Diechmann. Oksana Selekhmeteva uit Rusland is haar tegenstandster in de kwartfinale.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.