HK200930 014

Wie speelt waar? Rus bij WTA in Linz; Botic op jacht naar nummer één-positie

Het WTA-seizoen heeft na twee weken luwte weer een evenement in de spotlight staan. Bij het WTA-toernooi van Linz komt onder anderen Arantxa Rus in actie. Botic van de Zandschulp is in Bratislava op zoek naar waardevolle ATP-punten die hem de nieuwe nummer één van Nederland kunnen maken.

Bij de Upper Austria Ladies Linz was Arantxa Rus in de eerste ronde van het enkelspel gekoppeld aan haar dubbelpartner Tamara Zidansek. De 29-jarige Rus en de zeven jaar jongere Sloveense speelden nog niet eerder tegen elkaar, maar wel naast elkaar. Zo ook bij het Oostenrijkse WTA-toernooi. In het enkelspel won Rus met 6-4 6-4. Samen staan zij door een zege op Ulrikke Eikeri en Yana Sizikova in de halve finale tegenover vera Zvonareva en Gabriela Dabrowski.

Rosalie van der Hoek is ook naar Linz afgereisd voor deelname aan het dubbelspel. Aan de zijde van Greet Minnen won zij in de openingsronde met 6-2 6-0 van Reka-Luca Jani en Emily Webley-Smith. In de kwartfinale moesten ze hun meerdere erkennen in het als tweede geplaatste duo Zvonareva/Dabrowski.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Het WTA-toernooi van Linz wordt vanaf woensdag uitgezonden door Eurosport.

Botic van de Zandschulp is de huidige nummer 153 van de ATP-ranglijst en staat slechts vijf plekken boven Tallon Griekspoor. Het gat van zeven punten probeert hij deze week bij het challengertoernooi in Bratislava te dichten.

Hij rekende in ieder geval al in de eerste ronde met 6-3 3-6 6-3 af met Henri Laaksonen. De Zwitser was als vijfde geplaatst. Van de Zandschulps liet zich vervolgens verrassen door Mathias Bourgue. De Franse qualifier trok met 7-6(0) 6-7(6) 6-1 aan het langste eind, waardoor Van de Zandschulp achter Griekspoor blijft staan.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Sem Verbeek komt bij een challenger in de Verenigde Staten de baan op. De dubbelaar staat inmiddels in de halve finale. Hij won in de kwartfinale van de Atlantic Tire Championship in Cary samen met Hunter Reese met 7-6(6) 7-5 van het duo Polansky/Popko. Voor een plek in de eindstrijd nemen zij het op tegen Teymuraz Gabashvili en Dennis Novikov.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Het hoogste niveau bij de mannen is deze week het ATP 250-toernooi van Sofia. In de Bulgaarse hoofdstad was Matwé Middelkoop de enige landgenoot die in actie kwam.

De dubbelspecialist strandde samen met Marcelo Arevalo in de kwartfinale tegen Hugo Nys en Fabrice Martin. De Franstaligen wonnen in drie sets: 6-4 2-6 10-6.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Het ATP-toernooi van Sofia wordt live uitgezonden door Ziggo Sport.