Jesper De Jong NK 2

Wie speelt waar? Landgenoten in Lima

Wie dacht dat het tennisseizoen na de ATP Finals, waar Wesley Koolhof schitterde in het dubbelspel, ten einde is heeft het mis. De absolute wereldtop is dan wel begonnen aan de welverdiende vakantie, maar de spelers die onderweg zijn naar de hoogste regionen van het tennis spelen de komende weken gewoon door. Op jacht naar punten voor de ranglijst.

Deze week staan drie Nederlanders in het challengertoernooi van Lima in Peru. Jelle Sels en Jesper de Jong maken hun opwachting in zowel het enkel- als dubbelspel. Mark Vervoort speelt alleen het dubbelspel.

De Jong boekte afgelopen week een geweldig resultaat door als qualifier de halve finale te bereiken van het challengertoernooi in Guayaquil. En dat deed de Hoofddorper bij pas zijn derde optreden in een challenger.

Dat resultaat bracht hem deze week een zogenaamde Special Exempt ticket voor de Lima Challenger Copa Claro 2020. De als vierde geplaatste Jaume Munar zou zijn tegenstander zijn in de eerste ronde, maar de Spanjaard trok zich terug in verband met een voetblessure. Collin Altamirano mocht als lucky loser zijn plaats overnemen. De JOng kende geen moeite om hem met 6-2 6-4 aan de kant te zetten. De Tsjech Vit Kopriva is zijn volgende tegenstander.

Jelle Sels moest in de openingsronde met 6-2 6-2 buigen voor Francisco Cerundolo uit Argentiniƫ. In het dubbelspel spelen De Jong en Sels samen tegen Altamirano en Vitaliy Sackho.

Dubbelspecialist Mark Vervoort speelt samen met Boris Arias tegen Conner Huertas en Jorge Panta.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.