HK200930 014 (1)

Rus pakt dubbelspeltitel in Linz

Arantxa Rus en Tamara Zidansek hebben de dubbelspeltitel van het WTA-toernooi in Linz gegrepen. In de finale van het Oostenrijkse indoortoernooi was het duo met 6-3 6-4 te sterk voor Lucie Hradecka en Katerina Siniakova.

De openingsset werd gekenmerkt door serviceverlies. Rus en Zidansek waren op 1-1 de eersten die een opslaggame inleverden, maar repareerden die achterstand direct. Bij 3-2 wisten ze de voorsprong naar twee games te brengen. Die marge werd door opnieuw serviceverlies teruggebracht naar één, maar toen versnelde de Nederlands/Sloveense tandem naar 6-3 setwinst.

Aan het begin van het tweede bedrijf denderde Rus en Zidansek door. De 3-0 voorsprong hielden ze vast, zodat ze bij 5-2 mochten serveren voor de toernooizege. Een 40-00 voorsprong betekende vier wedstrijdpunten op rij, want bij deuce is het beslissend punt systeem van kracht, maar geen van deze kansen werd benut.

Siniakova en Hradecka, die als eerste waren geplaatst, knokten zich terug tot 4-5. De tweede mogelijkheid om de partij uit te serveren lieten Rus en Zidansek niet onbenut. Op het tweede matchpoint van de game en zesde van de partij was het vervolgens raak: 6-4.

Rus en Zidansek boekte met deze overwinning hun tweede WTA-titel van het seizoen. In augustus, toen de tour werd hervat, waren ze in Palermo ook de sterkste in het dubbelspel.

De prijzenkast telt voor de 29-jarige Rus nu drie dubbel trofeeën op het hoogste niveau. In 2017 was ze samen met Quirine Lemoine de beste in Bastad.