Dennis Sporrel Onderscheiden Met Tennis Europe Award

Dennis Sporrel onderscheiden met Tennis Europe Award

Trainer/coach Dennis Sporrel ontving gisteren op het NTC in Amstelveen de Tennis Europe Award uit handen van algemeen directeur Erik Poel. Deze internationale onderscheiding is op aanvraag van de KNLTB toegekend als blijk van waardering voor zijn inzet voor het rolstoeltennis in Nederland en internationaal.

Dennis Sporrel is een zeer ervaren tennistrainer die al vele jaren actief is in zowel het valide als het rolstoeltennis. Voordat hij begon te werken als hoofdcoach voor het rolstoeltennis bij de KNLTB was hij directeur van zijn eigen tennisschool en richtte hij de Dennis Sporrel Tennis Academy op. In 2012 was hij als trainer en coach actief met Esther Vergeer in de voorbereiding op Roland Garros en de Paralympische Spelen in Londen, waar ze dat jaar beide titels won.

Sinds 2015 is Dennis fulltime aan het werk bij de KNLTB als bondscoach Rolstoeltennis Nederland. In de afgelopen jaren heeft hij met het Nederlands team veel prijzen binnengehaald, zoals de World Team Cup, de Masters en diverse Grand Slam-titels in het enkelspel en dubbelspel. Daarnaast is hij zeer betrokken bij het KNLTB-programma voor talentscouting en ontwikkeling van de rolstoeltennis bij de jeugd.

Ook buiten de tenniswereld wordt zijn inbreng gezien. Vorig jaar werd Dennis op de shortlist van het NOC*NSF geplaatst als kandidaat voor Paralympisch Coach van het Jaar. Dit jaar bereidt Dennis zich met zijn team voor op de Paralympische Spelen in Tokio 2021.

Erik Poel: “Dennis is als hoofdcoach een zeer goede adviseur voor zijn spelers, hij is motiverend en creatief. Daarnaast stimuleert en ondersteunt hij ook zijn KNLTB-collega's om een stapje verder te komen. Hij is buitengewoon gestructureerd, heeft een ongelooflijke werkethiek en daarnaast heeft hij ook nog een erg leuke persoonlijkheid. We zijn Dennis zeer dankbaar voor zijn voortdurende bijdrage aan het rolstoeltennis zowel nationaal als internationaal. Deze Tennis Europe Award komt hem dan ook meer dan toe.“

Sinds 1 september is Dennis als Topsport Manager bij de KNLTB eindverantwoordelijk voor het topsportklimaat bij zowel het rolstoel als het valide programma en zal hij de aansturing doen van de bondscoaches Heren, Dames, Jeugd, NTC en de Travelling coaches. Hij blijft ook eindverantwoordelijk als bondscoach Rolstoeltennis.