Diede de Groot (3)

Zowel De Groot als Van Koot verliest van Japanse op Roland Garros

Diede de Groot en Aniek van Koot zijn beiden in de halve finale op Roland Garros uitgeschakeld. De nummers één en twee van het rolstoeltennis in Nederland verloren beiden van een Japanse speelster.

De Groot ging met 7-5 6-4 verrassend onderuit tegen Momoko Ohtani en Van Koot was met 6-2 6-2 niet opgewassen tegen nummer twee van de wereld Yui Kamiji.

Vorig jaar won De Groot de titel op Roland Garros. Hiermee completeerde de mondiale nummer één haar prijzenkast met alle bekers van de Grand Slamtoernooien. Eerder was ze namelijk al de beste in Melbourne (2x), Londen (2x) en New York (3x).

Van Koot moet in ieder geval nog een jaar wachten om alle vier de Grand Slamtitels op haar cv te kunnen plaatsen. De speelster uit Dinxperlo wist wel al de titel op de Australian Open (2013), US Open (2013) en Wimbledon (2019) op haar naam te schrijven.