HK200801 0770

Wie speelt waar? Van titelverdediging in Hamburg tot Nur-Sultan

Er zijn de afgelopen dagen door onze landgenoten flink wat kilometers afgelegd. Waar de één met de auto op pad is gegaan, stapte de ander op het vliegtuig. En de tijd drong, want zowel Botic van de Zandschulp als Matwé Middelkoop stond zondag nog in een finale.

Van de Zandschulp speelde de eindstrijd van het challengertoernooi in Ismaning. Op de indoorbaan vlak bij München verloor hij de finale van Marc-Andrea Huesler nipt. Een dag later moest hij zich 800 kilometer noordwaarts melden voor de challenger in Hamburg. In de Noord-Duitse havenstad won hij vorig jaar de hoofdprijs.

Van de Zandschulp was opnieuw goed op dreef, maar moest zich voor zijn halve finale tegen Taro Daniel terugtrekken. De Japanner, die wordt gecoacht door Sven Groeneveld, bereikte zodoende zonder te spelen de eindstrijd.

David Pel, die afgelopen zaterdag de dubbelfinale in Ismaning won met Andre Begemann, heeft zich ook in Hamburg gemeld. Hij vormt opnieuw een koppel met Begemann. Het als eerste geplaatste duo sneuvelde in de kwartfinale tegen het koppel Huesler/Majchrzak.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Matwé Middelkoop heeft de afgelopen tijd flink wat airmiles kunnen bijschrijven. Na de eindstrijd in Sint-Petersburg (met Marcelo Demoliner) vloog hij naar Antwerpen, om daar ook de eindstrijd (met Rohan Bopanna) te bereiken. Na zijn verliespartij in België stapte hij opnieuw het vliegtuig in. Ditmaal met bestemming Nur-Sultan in Kazachstan.

Bij de Astana Open verloor Middelkoop samen met Hugo Nys ondanks twee wedstrijdpunten in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi met 7-6(4) 6-7(8) 12-10 van Ben McLachlan en Franko Skugor.

Sander Arends was ook van de partij bij het gloednieuwe evenement in Kazachstan. Aan de zijde van Artem Sitak moest hij in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in het duo McLachlan/Skugor.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Het sterk bezette ATP 500-toernooi van Wenen kende twee Nederlanders in het hoofdschema. Wesley Koolhof en zijn vaste partner Nikola Mektic troffen Robert Farah en Fabrice Martin in de openingsronde en werden met 7-5 6-3 uitgeschakeld.

Jean-Julien Rojer en Raven Klaasen maakten er tegen Lukasz Kubot en Marcelo Melo een spannende strijd van maar moesten met 7-6(4) 6-7(4) 10-7 het onderspit delven.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

De vrouwen tour kent geen WTA-toernooi deze week. Wel komen op de ITF Tour landgenotes in actie.

Bij het ITF-toernooi van Istanbul was Lesley Pattinama-Kerkhove als zesde geplaatst, maar verloor in de eerste ronde kansloos met 6-1 6-3 van de Britse Francesca Jones.

Bibiane Schoofs is de nummer acht van de plaatsingslijst en zij sloeg zich in drie sets voorbij de Wit-Russische qualifier Yuliya Hatouka: 7-6(4) 4-6 6-1, waarna ze in de volgende ronde werd uitgeschakeld door Andrea Lazaro Garcia. De Spaanse qualifier won in drie sets: 4-6 6-0 6-3.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.