HK201002 006

Wie speelt waar? Van Parijs tot Parma

De tweede week van Roland Garros is gestart. In het enkelspel sneuvelde Kiki Bertens afgelopen zondag in de vierde ronde tegen Martina Trevisan. Wesley Koolhof komt wel nog in actie in het dubbelspel en de rolstoeltennissers weten wie hun tegenstanders zijn.

Demi Schuurs kwam maandagochtend de baan op voor haar derde rondepartij in het vrouwendubbelspel. Aan de zijde van Kveta Peschke verloor ze met 6-3 6-4 van Nicole Melichar en Iga Swiatek. Vooral de Poolse is dit toernooi in bloedvorm en bereikte de kwartfinale door Simona Halep met duidelijke cijfers (6-1 6-2) te verslaan.

Wesley Koolhof is de laatst overgebleven landgenoot in het Franse Grand Slamtoernooi. De dubbelspecialist staat samen met zijn Kroatische partner Nikola Mektic bij de laatste vier koppels. Voor een plek in de finale strijden zij tegen de Duitse titelverdedigers Kevin Krawietz en Andreas Mies.

Diede de Groot is als eerste geplaatst in het vrouwen rolstoeltennistoernooi. De nummer één van de wereld nam het in de openingsronde op tegen Jordanne Whiley en kende los van de tweede set geen problemen. De titelverdedigster won met 6-3 0-6 6-1 en neemt het voor een plek in de finale op tegen Momoko Ohtani uit Japan.

Marjolein Buis kruiste de degens met Yui Kamiji en dolf met 6-7(7) 6-2 6-1 het onderspit. Aniek van Koot trof in de eerste ronde Charlotte Famin. Van Koot versloeg de Française, die was toegelaten met een wildcard eveneens in drie sets: 6-4 4-6 6-3 en mag het in de halve finale opnemen tegen Kamiji.

Sam Schroder, die afgelopen maand verrassend de titel bij de Quads op de US Open won, speelt in de eerste ronde tegen nummer één Dylan Alcott.

In het juniorentoernooi staat Guy den Ouden in de kwartfinale. In de derde ronde versloeg hij knap nummer twee van de plaatsing Arthur Cazaux met 6-4 6-4. Voor een plek bij de laatste vier is Sean Cuenin zijn tegenstander.

Meer informatie over Roland Garros vind je hier.

Alle wedstrijden van Roland Garros zijn via de Eurosport Player te bekijken.

Challengers
Op de ATP Challenger Tour komen vier landgenoten in actie.

Botic van de Zandschulp had het bij het toernooi van Barcelona, dat op de Academia Sanchez-Casal wordt gehouden, niet getroffen met de loting. De Veenendaler stond voor de uitdaging om nummer één van de plaatsingslijst Jaume Munar uit Spanje te verslaan. Dit lukte maandag in de vroege middag helaas niet. De Spanjaard won met 7-5 6-1.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Bij de Internazionali di Tennis Emilia Romagna in Parma staan dubbelspecialisten Sander Arends, David Pel en Matwé Middelkoop in het schema.

Middelkoop en Marcelo Demoliner zijn het als tweede geplaatste team, maar verloren hun eerste partij tegen Andres Molteni en Hugo Nys in een matchtiebreak met 10-4.

Arends en Pel wonnen van de nummers drie van de plaatsing Santiago Gonzalez en Jonathan Erlich en staan in de tweede ronde tegenover Marcelo Arevalo en Tomislav Brkic.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.