HK200801 0831

Wie speelt waar? Van koud Sint-Petersburg tot zonnig Lissabon

Een week na Roland Garros is er op de ATP Tour voldoende keuze voor de mannen. De vrouwen hebben het minder goed getroffen. Kiki Bertens en Arantxa Rus kunnen deze week nergens spelen en de kans is aanwezig dat hun seizoen er op zit. Wel zien we landgenotes bij een kleiner ITF-toernooi in Frankrijk de baan op komen. Een overzicht.

Het hoogste niveau deze week is het ATP 500-toernooi van Sint-Petersburg.

Matwé Middelkoop en Marcelo Demoliner komen bij het Russische indoortoernooi in actie. Het duo boekte in de openingsronde tegen het als derde geplaatste koppel Vliegen/Gille uit België een overwinning in twee tiebreaks en treft voor een plek in de halve finale Cameron Norrie en Taylor Fritz.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

Sander Arends en David Pel zijn afgereisd naar het prachtige Sardinië. Op het Italiaanse eiland in de Middellandse Zee wordt deze week voor het eerste een ATP 250-toernooi georganiseerd. Arends en Pel waren in de eerste ronde van het dubbelspel gekoppeld aan Robert Farah en Juan Sebastian Cabal. De Colombianen zijn op dit moment de beste dubbelaars op de wereldranglijst en zette de Nederlands kampioenen met 6-4 7-5 opzij.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

In het enkelspel kwam Tallon Griekspoor in actie bij het challengertoernooi van Lissabon. Op het Portugese gravel is hij als zesde geplaatst en kruiste hij inmiddels al succesvol in de openingsronde de degens met Constant Lestienne uit Frankrijk. Griekspoor won met 7-5 2-6 6-3, maar moest in de tweede ronde tegen Alexandre Muller bij een achterstand van 6-1 na de gewonnen eerste game van de tweede set opgeven.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.

Lesley Pattinama-Kerkhove en Indy de Vroome staan op de lijst van het ITF-toernooi in Cherbourg-en-Contenin. In Frankrijk wordt een 25.000 dollar indoortoernooi georganiseerd.

De Vroome is in de eerste ronde gekoppeld aan Xinyu Wang en moest met 6-3 6-4 het hoofd buigen voor de Chinese. Pattinama-Kerkhove won met 6-3 5-7 6-3 van qualifier Kimberly Zimmermann uit België. Haar volgende tegenstandster was Georgina Garcia-Perez, die met 6-4 6-1 een maatje te groot bleek.

Suzan Lamens had zich via het kwalificatietoernooi naar het hoofdschema geknokt. Ze nam het op tegen Alice Rame uit Frankrijk, maar verloor met 6-4 6-0.

Meer informatie over dit ITF-toernooi vind je hier.