HK201004 052

Wie speelt waar? Opvallende dubbelcombinaties in Antwerpen

In Nederland liggen voorlopig alle (sport)evenementen stil, maar vlak over de grens in België wordt deze week de European Open in Antwerpen georganiseerd. Bij dit ATP 250-toernooi staan geen Nederlanders in het enkelspel aan de start, maar zien we wel twee opvallende dubbelcombinaties.

In Tsjechië wijkt Demi Schuurs ook af van haar vertrouwde partner als ze begint aan haar laatste toernooi van dit roerige jaar.

Schuurs vormt bij de J&T Banka Ostrava Open 2020 een duo met Kirsten Flipkens. Het Nederlands/Belgische koppel is als vierde ingeschaald en won in de openingsronde, ondanks vier setpunten tegen, in straight sets van Lucie Hradecka en Andreja Klepac: 6-1 7-5.

Arantxa Rus probeerde zich in Ostrava te kwalificeren voor het enkelspel, maar moest in de laatste kwalificatieronde met 7-5 6-2 buigen voor Veronika Kudermetova.

Meer informatie over dit WTA-toernooi vind je hier.

Het enkelspel wordt live uitgezonden door FOX Sports.

Op een half uurtje rijden van Breda wordt in Antwerpen de European Open gehouden. Alleen de dubbelspecialisten Matwé Middelkoop, Sander Arends en Jean-Julien Rojer komen namens Nederland in actie. Onze landgenoten spelen echter niet samen.

Middelkoop heeft Rohan Bopanna deze week aan zijn zijde en Rojer doet met Fabrice Martin een gooi naar de titel.

Rojer en zijn Franse partner zijn als derde geplaatst. Zij zouden in de eerste ronde de degens kruisen met Kei Nishikori en Yasutaka Uchiyama, maar het Japanse duo werd vervangen door Sander Arends en Pablo Andujar. Rojer en Martin gingen verrassend onderuit. Het gelegenheidskoppel Arends/Andujar won in drie sets: 6-7(6) 6-2 10-5.

Middelkoop en Bopanna wonnen in hun eerste partij met 6-4 6-4 van de sterke Britten Jamie Murray en Neal Skupski.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

Het enkelspel wordt live uitgezonden door Ziggo Sport.

Op de ATP Challenger Tour is Botic van de Zandschulp te zien in Duitsland. Bij de Wolffkran Open in Ismaning is Van de Zandschulp inmiddels doorgedrongen tot de tweede ronde. In de openingsronde sloeg hij de als achtste geplaatste Juan Pablo Varillas met 6-0 6-1 in 41 minuten van de baan.

David Pel, die over het algemeen een vast koppel vormt met Sander Arends, doet deze week in Ismaning mee met Andre Begemann. Het duo voert het speelschema aan en treft Julian Lenz en Yannick Maden.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden zijn via deze livestream te bekijken.

Lesley Pattinama-Kerkhove, Indy de Vroome en Bibiane Schoofs staan ingeschreven voor het 25.000 dollar ITF-toernooi in Reims. De loting heeft de volgende eerste rondepartijen bepaald: Pattinama-Kerkhove - Jessika Ponchet, Bibiane Schoofs - Anastasia Zakharova en De Vroome - Francesca Jones.

Schoofs was niet opgewassen tegen Zakharova. De Russische qualifier was met 6-0 6-4 te sterk. De Vroome verloor met 6-2 6-0 van Jones en Pattinama-Kerkhove dolf met 7-6(3) 6-3 het onderspit tegen Ponchet.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.