Koolhof

Wie speelt waar? In Parijs op jacht naar ticket voor Londen

Drie weken na Roland Garros is de top van het internationale tennis opnieuw in Parijs neergestreken. Ditmaal voor de Rolex Paris Masters. Wesley Koolhof, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop zijn de Nederlanders in het speelschema van dit Masters 1000-toernooi.

Het sterk bezette evenement in Parijs is een belangrijke stop voor spelers die op de rand staan van kwalificatie voor de ATP Finals.

Het prestigieuze eindejaartoernooi in de Londense O2 Arena gaat 15 november van start. Wesley Koolhof en Nikola Mektic behoren nu nog tot de beste acht dubbelteams die in aanmerking komen voor een uitnodiging. Het duo staat op plaats vijf van de jaarranking, maar is nog niet veilig. Alleen de top4 is reeds gekwalificeerd. Alle teams van plek acht tot en met 16 maken theoretisch nog kans op plaatsing.

Koolhof en Mektic hebben bij de Paris Rolex Masters een vrije doorgang naar de tweede ronde op basis van plaatsing gekregen. Het duo is als zesde ingeschaald en kende geen moeite met het koppel Ruud/Fritz (dit zijn daadwerkelijk achternamen). Ze bereikten middels 6-3 6-4 de kwartfinale, waar US Openwinnaars Mate Pavic en Bruno Soares de tegenstanders zijn. Met het bereiken van de laatste acht in Parijs plaatsten Koolhof en Mektic zich ook voor het eerst voor de ATP Finals.

Rojer en Fabrice Martin hadden geluk bij de loting. De dubbelfinalist van 2018 en zijn Franse partner begonnen ook in de tweede ronde. Ze werden echter met 3-6 6-4 10-8 verslagen door Rohan Bopanna en Oliver Marach.

Meer geluk was er voor Matwé Middelkoop. De dubbelspecialist werd door meerdere afzeggingen op het laatste moment toegevoegd aan het schema. Samen met Marcelo Arevalo won hij met 6-3 6-4 van het Franse wildcardkoppel Hugo Gaston en Ugo Humbert, waarna hij in de twee ronde met 6-3 7-6(4) moest buigen voor het topteam Mahut/Herbert.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

De wedstrijden in het enkelspel worden uitgezonden door FOX Sports.

Op de ATP Challenger Tour wordt deze week alleen door landgenoten gedubbeld.

Sander Arends en David Pel zijn de nummers twee van de plaatsing bij het challengertoernooi in Eckental. Op de Duitse indoorbaan wonnen zij in de openingsronde met 6-3 6-4 van Mats Rosenkranz en Tom Schonenberg. Het Duitse tweetal had een wildcard van de organisatie ontvangen.

Dustin Brown en Antoine Hoang waren in de kwartfinale vervolgens met 6-4 6-2 een maatje te groot voor de Nederlands kampioenen.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.