Botic Van De Zandschulp

Van de Zandschulp verliest challengerfinale

Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt om het challengertoernooi van Ismaning op zijn naam te schrijven. De 25-jarige speler uit Veenendaal ging in drie sets onderuit tegen Marc-Andrea Huesler. De linkshandige Zwitser won met 6-7(3) 7-6(2) 7-5.

In de openingsset behielden beide spelers op de snelle indoorbaan hun opslaggames. Van de Zandschulp had bij 6-5 wel twee breakpunten en daarmee ook twee setpunten, maar kon die niet verzilveren. In de tiebreak liep hij uit naar 4-0. Dit gat was groot genoeg om de tiebreak met 7-3 binnen te halen.

In het tweede bedrijf leverde beide spelers hun eerste servicegame in, maar waren vervolgens soeverein in hun eigen opslaggames. Een tiebreak moest opnieuw de beslissing brengen. Dit keer was het Huesler die als eerste bij de zeven punten was, waardoor een beslissende set moest worden gespeeld.

Van de Zandschulp leek na het verlies van de tiebreak ontdaan te zijn en zag zijn tegenstander een 3-1 voorsprong nemen. De Nederlandse nummer twee herstelde de achterstand en pakte drie games op rij naar 4-3 en kwam bij 5-4 dichtbij de winst. Huesler behield zijn service en brak Van de Zandschulp op zijn eerste mogelijkheid, waarna hij de partij uitserveerde: 7-5.

Eerder dit seizoen verloor de Van de Zandschulp ook de finale van de challenger in Koblenz.

Brouwer wint ITF-toernooi
Gijs Brouwer heeft in Sharm el Sheikh een ITF-toernooi gewonnen. De nationaal kampioen van 2020 rekende in de finale van het met 15.000 dollar gedoteerde toernooi af met de Oekraïner Vladyslav Orlov: 6-3 7-6(4).