HK201006 002

US Openfinalist Koolhof ook op Roland Garros naar laatste vier

Wesley Koolhof is de laatste weken goed op dreef. Na het bereiken van de US Openfinale is de Duivenaar op Roland Garros ook nog volop in de race om samen met Nikola Mektic de eindstrijd te bereiken. Dinsdagavond was het Nederlands/Kroatische duo in de kwartfinale met 6-4 6-4 te sterk voor de Amerikanen Nicolas Monroe en Tommy Paul.

Om de tweede Grand Slamfinale in hun carrière te halen moeten Koolhof en Mektic in de halve finale zien af te rekenen met Kevin Krawietz en Andreas Mies. De Duitsers wonnen vorig jaar uit het niets de dubbelspeltitel in Parijs en zijn dit jaar als achtste geplaatst. Koolhof en Mektic zijn als negende ingeschaald op het trage gravel in de Franse hoofdstad.

Historie
Paul Haarhuis was de laatste Nederlandse finalist op Roland Garros. De huidige Davis Cupcaptain verloor in 2003 samen met Yevgeny Kafelnikov de titelstrijd van Bob en Mike Bryan. Een jaar eerder pakten Haarhuis en zijn Russische partner wel de titel van de Franse Open.

Tom Okker was de eerste Nederlander die de dubbelfinale in Parijs wist te bereiken. Aan de zijde van Jon Newcombe won hij in 1973 de titel. Jacco Eltingh en Haarhuis waren zowel in 1995 als 1998 de beste in Parijs.

Meer informatie over Roland Garros vind je hier.

Alle wedstrijden van Roland Garros zijn via de Eurosport Player te bekijken.