HK190528 026

Middelkoop voor derde keer naar finale Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is een fijne plek voor Matwé Middelkoop. De speler uit Breda heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de finale bereikt van het Russische ATP-toernooi. Dit keer lukte het hem aan de zijde van Marcelo Demoliner. Middelkoop en zijn Braziliaanse partner waren met 6-4 3-6 10-6 te sterk voor Reilly Opelka en Alexander Bublik.

De edities van het evenement in de op één na grootste stad van Rusland vielen in 2017 (winst met Roman Jebavy) en 2018 (runner-up met Jebavy) nog in de categorie ATP 250. Dit jaar is het evenement last minute opgeschaald naar een 500-toernooi.

Eén keer eerder stond Middelkoop in een finale van een ATP 500-toernooi. Dat was drie jaar geleden bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Wesley Koolhof was toen zijn dubbelmaat in Rotterdam. De hoofdprijs werd niet gepakt.

Om de eindzege in Sint-Petersburg op te eisen dienen Middelkoop en Demoliner zondag af te rekenen met Jurgen Melzer en Edouar Roger-Vasselin. De Oostenrijker en de Fransman waren in de andere halve finale te sterk voor het koppel McLachlan/Skugor.

Nederlandse ITF-finale
Igor Sijsling en Jelle Sels nemen het tegen elkaar op in de finale van het ITF-toernooi in Rodez. Het Franse indoortoernooi is gedoteerd met 25.000 dollar.

Sijsling versloeg Otto Virtanen met 7-6(4) 6-3 en Sels was 6-3 7-6(6) te sterk voor Viktor Durasovic.