HK190528 014

Middelkoop naar tweede ATP-finale op rij

Het extra uurtje slaap door de wintertijd kon voor Matwé Middelkoop en zijn partner Rohan Bopanna niet op een beter moment komen. Het duo startte zaterdagavond laat hun halve finale partij in Antwerpen en bereikte rond middernacht de eindstrijd door thuisspelers Sander Gille en Joran Vliegen met 3-6 6-4 10-8 te verslaan.

Het wedstrijdprogramma bij het Belgische ATP 250-toernooi liep uit doordat de halve finales in het enkelspel tussen Ugo Humbert en Daniel Evans en Alex de Minaur en Grigor Dimitrov respectievelijk 3 uur en 15 minuten en 2 uur 45 minuten in beslag namen.

De finale bij de European Open betekent voor Middelkoop de tweede titelstrijd op rij. Vorige week moest de Bredanaar samen met Marcelo Demoliner in Sint-Petersburg genoegen nemen met de tweede plaats. Om nu wel de hoofdprijs mee naar huis te nemen dient afgerekend te worden met Michael Venus en John Peers. Het als tweede geplaatste duo won in de andere halve finale van Sander Arends en Pablo Andujar.

De finale in het enkelspel gaat tussen De Minaur en Humbert en staat in Antwerpen na de dubbelfinale, die om 14.00 uur begint, gepland.