HK201006 006

Koolhof strandt in halve finale Roland Garros

Het is Wesley Koolhof niet gelukt om voor de tweede keer op rij de eindstrijd op een Grand Slamtoernooi te bereiken. Samen met Nikola Mektic was hij in de halve finale van het mannendubbelspel op Roland Garros niet opgewassen tegen Andreas Mies en Kevin Krawietz. De Duitse titelverdedigers in Parijs waren met 6-3 7-5 te sterk voor de US Openfinalisten van 2020.

De openingsgame van het halve finaleduel duurde maar liefst tien minuten. Het was uiteindelijk Koolhof die zijn servicebeurt inleverde. Krawietz en Mies speelde met veel power en overtuiging en werden gesteund door de vroege voorsprong. Koolhof eindige de eerste set zoals hij begon. Bij 5-3 leverde hij opnieuw zijn opslaggame in.

Het tweede bedrijf ging langer gelijk op. Al viel de laatste bal van de rally opvallend vaak de kant op van het Duitse dubbelduo, waardoor Mektic en Koolhof niet het momentum in de partij naar zich toe konden trekken. Dit keer was het Mektic die op een cruciaal moment zijn servicegame verloor toen hij bij een 6-5 achterstand serveerde en zo de set met 7-5 en daarmee de wedstrijd naar de tegenstanders ging.

Krawietz en Mies, die vorig jaar verrassend de eindzege pakten in Parijs, nemen het in de finale op tegen Mate Pavic en Bruno Soares. Pavic en Soares wonnen onlangs de US Open door Koolhof en Mektic te verslaan.