HK200930 036

Koolhof kwalificeert zich voor ATP Finals

Het is Wesley Koolhof voor de eerste keer in zijn loopbaan gelukt zich te kwalificeren voor de ATP Finals. De dubbelspecialist mag samen met Nikola Mektic zijn opwachting gaan maken op het eindejaarstoernooi van de ATP, dat 15 november in Londen van start gaat.

Koolhof en Mektic bereikten deze week bij het Masters 1000-toernooi van Parijs de kwartfinale en dat leverde voldoende punten op om als vijfde team een plaatst bij de ATP Finals veilig te stellen.

Het Nederlands/Kroatische dubbelduo wordt zodoende beloond voor een prima seizoen. Als koppel bereikten ze de finale van de US Open (verlies tegen Pavic/Soares) en op Roland Garros strandde ze in de halve finale, doordat titelverdedigers en latere toernooiwinnaars Kevin Krawietz en Andreas Mies te sterk waren. Ook bereikten ze bij het ATP-toernooi van Marseille de eindstrijd.

De 31-jarige Koolhof gaat zijn debuut in de O2 Arena maken. Leeftijdsgenoot Mektic mocht in 2018 ook meedoen aan het prestigieuze evenement. Toen aan de zijde van de Oostenrijker Alexander Peya.

De andere koppels die zeker zijn van de ATP Finals zijn Ram/Salisbury, Pavic/Soares, Krawietz/Mies en Granollers/Zeballos.

Jean-Julien Rojer was de laatste Nederlandse winnaar van de ATP Finals. Hij was in 2015 samen met Horia Tecau de beste bij het afsluitende toernooi van het jaar.