Lewabo Justin Eleveld

Eredivisie Heren: Nabeschouwing speeldag 5

De drie teams die nog in de race om het kampioenschap zijn wonnen allemaal. Sportverlichting.com Suthwalda boekte de grootste overwinning, terwijl koploper Lewabo Huisman Groep een punt uitliep op achtervolger Nieuwerkerk.

Sportverlichting.com Suthwalda – Heerhugowaard 6-0

In de vier enkelspelen tussen Sportverlichting.com Suthwalda en Heerhugowaard wist alleen Martijn Kerssens namens de bezoekers uit Noord-Holland een set te winnen. Boy Westerhof, Niels Visker en Tim van Terheijden wonnen allen in straight sets. Jarno Jans verloor namens de thuisploeg de openingsset met 6-3 van Kerssens, maar zorgde daarna met 6-1 6-4 voor de maximale score na de singles.

Ook in het dubbelspel bleven de spelers van Sportverlichting.com Suthwalda ongeslagen. Westerhof en Van Terheijden rekende af met Mak en Jeroen van der Ven. Het duo Jans/Visker versloeg Donders/Kerssens, waardoor de volledige zes punten werden verdiend door de club uit Zuidwolde.

Sportverlichting.com Suthwalda kruipt door het maximale resultaat iets dichter naar Nieuwerkerk en Lewabo Huisman Groep toe, maar blijft wel op de derde plaats in het kampioenschap staan.

Muller Bouw de Pettelaer – Nieuwerkerk 2-4

Op bezoek in ’s-Hertogenbosch boekte Nieuwerkerk een belangrijke overwinning. De nummer twee van de ranglijst verloor het eerste enkelspel, maar haalde wel de andere singles binnen, waarna de dubbels werden verdeeld.

Jesse Timmermans zorgde voor de twee punten voor Muller Bouw de Pettelaer. De kopman won zijn single van Alban Meuffels in twee sets en later samen met Rik Muller ook het dubbelspel tegen Jeroen Camfferman en Bart van den Berg.

Voor de bezoekers uit Nieuwerkerk aan den Ijssel pakten Stephan Fransen, Bart van den Berg en Camfferman allen een punt in het enkelspel, door respectievelijk Guus Oerlemans, Akkermans en Muller te verslaan.

Het gewonnen dubbelspel van Michiel de Krom en Fransen tegen het koppel Akkermans/Oerlemans betekende het vierde punt voor het bezoekende Nieuwerkerk.

De landskampioen van 2018 blijft door dit resultaat op de tweede plaats staan, maar ziet Lewabo Huisman Groep wel een punt uitlopen.

Naaldwijk – Lewabo Huisman Groep 1-5

Het gebeurt niet vaak in het mannentennis dat er een double bagel wordt uitgedeeld. Het lukte Igor Sijsling deze speelronde. Namens Lewabo Huisman Groep versloeg hij Max Houkes met 6-0 6-0.

Justin Eleveld won tegelijkertijd de openingsset met 6-0 van Arko Zoutendijk, waardoor een zeer pijnlijke middag voor de thuisclub dreigde. Naaldwijker Zoutendijk wist in de tweede set twee games te spronkelen en redde de eer, maar niet de partij.

Stefan Wauters rekende in het derde enkelspel af met Marcus Hilpert en Aloys van Baal had drie sets nodig om Frank Jonker op zij te zetten. Lewabo Huisman Groep had de dagwinst met vier punten na de singles al bereikt, maar wilde meer om de koppositie in de race om het kampioenschap te verstevigen.

Een extra punt kregen de bezoekers ook, want Sijsling en Pedro Mol wonnen hun dubbel van Hilpert en Zoutendijk.

Houkes spoelde zijn kater na het pijnlijke verlies in het enkelspel weg door met 10-8 in de matchtiebreak van het tweede dubbelspel te winnen. Aan de zijde van Jonker bezorgde hij Naaldwijk het enige punt.

De vijf punten voor Lewabo Huisman Groep betekent dat de club uit Beneden-Leeuwen een punt uitloopt op Nieuwerkerk. Het gat is nu vijf punten met zowel Nieuwerkerk als Sportverlichting.com Suthwalda maar de koploper heeft één ronde meer gespeeld.

Door de terugtrekking van Life & Finance Spijkenisse tellen alle punten tegen deze club niet meer mee. Lewabo Huisman Groep zou de laatste speeldag moeten aantreden tegen de ploeg uit Spijkenisse.

Voordat het zover is ontmoeten Nieuwerkerk en Sportverlichting.com Suthwalda elkaar komende zondag in speelronde 6 en ontvangt Lewabo Huisman Groep nummer laatst FDJ Advocaten Leimonias.  

Stand na speelronde 5

  1. Lewabo Huisman Groep 5 gespeeld 23 punten
  2. Nieuwerkerk 4 gespeeld 18 punten
  3. Sportverlichting.com Suthwalda 4 gespeeld 18 punten
  4. Muller Bouw de Pettelaer 4 gespeeld 12 punten
  5. Heerhugowaard 4 gespeeld 7 punten
  6. Naaldwijk 4 gespeeld 7 punten
  7. FDJ Advocaten Leimonias 4 gespeeld 5 punten

Programma speelronde 6 – zondag 18 oktober

Lewabo Huisman Groep – FDJ Advocaten Leimonias
Nieuwerkerk – Sportverlichting.com Suthwalda
Heerhugowaard – Muller Bouw de Pettelaer