HK200927 039

Eredivisie Heren: Nabeschouwing speeldag 4

Het team van Life & Finance Spijkenisse heeft zich teruggetrokken uit de Eredivisie Heren competitie. Door de aangescherpte corona maatregelen mag er in ieder geval tot en met 20 oktober geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden. De club uit Spijkenisse heeft besloten het vizier en budget op de komende Voorjaarscompetitie te richten.

Dat betekent dat alle punten die teams in speelronde één, twee en drie tegen Life & Finance Spijkenisse hebben behaald, komen te vervallen. Op de nieuwe tussenstand neemt Lewabo Huisman Groep de bovenste plaats over van Nieuwerkerk, dat in speelronde 4 niet in actie kwam.

Heerhugowaard – Lewabo Huisman Groep 0-6

Maar liefst veertig games meer won Lewabo Huisman Groep op bezoek bij Heerhugowaard. Jesper de Jong had daar een groot aandeel in door een double bagel uit te delen aan Jeroen van der Ven. De Jong pakte de maximale 6-0 6-0 score tegen de tweede heer van Heerhugowaard. Kopman Igor Sijsling gunde gelijktijdig Dax Donders slechts vier games.

Alleen Jake Mak wist namens de Noord-Hollandse thuisploeg tegen Justin Eleveld een set te winnen, maar moest met 6-4 in de derde set het onderspit delven. Stefan Wauters liep vlotjes over Martijn Kerssens heen en in het dubbelspel was het ook eenrichtingsverkeer, waardoor de ‘Lewabo Lions’ met de maximale zes punten terugkeerde in Beneden-Leeuwen.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Muller Bouw de Pettelaer – FDJ Advocaten Leimonias 3-3

In ’s-Hertogenbosch was het een stuk spannender. De confrontatie tussen Muller Bouw de Pettelaer en FDJ AdvovatenLeimonias eindigde onbeslist. Beide teams behaalde drie winstpunten. In onderlinge sets was de stand ook gelijk.

Zowel de enkelspelen als dubbels werd gedeeld. Yannick Ebbinghaus scoorde voor de Haagse bezoekers het eerste punt door met 6-1 6-1 te winnen van Jesse Timmermans. Peter Lucassen bracht de stand weer gelijk. Hij versloeg in het tweede enkelspel Lennert van der Linden.

Michel van der Goes won namens FDJ Advocaten Leimonias van Gijs Akkermans en Rick Muller was namens Muller Bouw de Pettealaer in drie sets te sterk voor Jeroen Benard.

Hoewel Ebbinghaus en Van der Goes in het enkelspel probleemloos hun partijen wisten te winnen, ging het duo in het dubbelspel onderuit tegen thuisspelers Timmermans en Sander Jong. Bas van der Valk en Van der Linden vochten zich in een matchtiebreak langs Muller en Akkermans, waardoor de dag eindigde in 3-3.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Sportverlichting.com Suthwalda – Naaldwijk 5-1

Sportverlichting.com Suthwalda leek tegen Naaldwijk af te stevenen op de maximale score, maar de club uit Zuidwolde verloor het laatste dubbelspel van Sander Jans en Jarno Jans tegen de ervaren Naaldwijkers Marcus Hilpert en Arko Zoutendijk.

Daarvoor had de thuisclub alle wedstrijden weten te winnen. Boy Westerhof versloeg aan het begin van de dag Jelle Sels in twee tiebreaks en Niels Visker rekende overtuigend middels tweemaal 6-2 af met Max Houkes. Tim van Terheijden en Jarno Jans hadden ieder drie sets nodig tegen respectievelijk Stephan Gerritsen en Roy de Valk.

Westerhof en Van Terheijden zorgden er samen voor dat ze ongeslagen bleven. Het duo pakte in het dubbelspel de beslissende matchtiebreak tegen Sels en Gerritsen met 10-6.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Stand na speelronde 4

  1. Lewabo Huisman Groep 4 gespeeld 18 punten
  2. Nieuwerkerk 3 gespeeld 14 punten
  3. com Suthwalda 3 gespeeld 12 punten
  4. Muller Bouw de Pettelaer 3 gespeeld 10 punten
  5. Heerhugowaard 3 gespeeld 7 punten
  6. Naaldwijk 4 gespeeld 6 punten
  7. FDJ Advocaten Leimonias 4 gespeeld 5 punten

Programma speelronde 5 – zondag 11 oktober

Naaldwijk – Lewabo Huisman Groep
Muller Bouw de Pettelaer – Nieuwerkerk
Sportverlichting.com Suthwalda - Heerhugowaard