Diede de Groot ogen op bal

Duo De Groot/Van Koot naar finale Roland Garros

Diede de Groot en Aniek van Koot kunnen zich opmaken voor een derde Roland Garrostitel op rij. Het duo bereikte de eindstrijd van het Franse Grand Slamtoernooi door in de halve finale met 6-3 6-4 af te rekenen met Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika en de Japanse Momoko Ohtani.

Zowel in 2018 als in 2019 wonnen De Groot en Van Koot in de Franse hoofdstad de dubbelspeltitel in het rolstoeltennis. Om een hattrick te vervolmaken dient het koppel zaterdag (rond 14.30 uur) af te rekenen met Yui Kamiji en Jordanne Whiley. De Japans/Britse combinatie was in de andere halve finale met 6-0 6-1 veel te sterk voor Marjolein Buis en Charlotte Famin.

De finale van het rolstoeltennis is live te volgen via de Eurosport Player.

Quads
Sam Schröder won samen met zijn Amerikaanse partner David Wagner de finale van het mannendubbelspel in het onderdeel quads. Dylan Alcott en Andy Lapthorne werden in een bloedstollend gevecht met 4-6 7-5 10-8 verslagen.

Schröder wist eerder ook beslag te leggen op de derde plek in het enkelspel. De US Openkampioen versloeg zijn dubbelpartner in de wedstrijd om de derde/vierde plaats met 6-4 6-3.