Guy den Ouden - Roland Garros

Den Ouden naar halve finale juniorentoernooi Roland Garros

Guy den Ouden heeft de laatste vier bereikt van het juniorentoernooi op Roland Garros. Onze 18-jarige landgenoot versloeg in de kwartfinale thuisspeler Sean Cuenin met 6-3 6-4. Op zijn negende wedstrijdpunt was het raak.

Om de finale van het Grand Slamtoernooi voor junioren te bereiken moet de speler van Domstad zien af te rekenen met de Zwitser Leandro Riedi, die de Argentijn Alex Barrena versloeg.

Den Ouden is de huidige nummer 48 op de internationale juniorenranglijst. Riedi staat op plaats 11 van de mondiale ranking. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de twee junioren.

Bekende namen als Andrey Rublev, Marin Cilic, Gaël Monfils en Stan Wawrinka wonnen in het verleden de juniorentitel op Roland Garros. Een Nederlandse jeugdspeler zegevierde nog nooit al was Antal van der Duim er in 2005 dichtbij, maar moest in de eindstrijd zijn meerdere erkennen in Cilic.