HK200822 697

Wie speelt waar? Veel landgenoten in beslissingsweek US Open

De US Open is de laatste week ingegaan. Maar liefst vijf landgenoten strijden om de prijzen bij het Amerikaanse Grand Slamtoernooi.

Donderdag start het rolstoeltennistoernooi met topfavoriete Diede de Groot en Marjolein Buis in het schema van de vrouwen.

Nummer één van de wereld, De Groot, is op jacht naar een hattrick in New York. Ze won immers al de enkelspeltitels in 2018 en 2019. Bovendien verdedigt ze ook de titel in het dubbelspel.

Bij de mannen is Sam Schröder met een wildcard toegelaten in het onderdeel quads.

De loting van het tweede Grand Slamtoernooi van 2020 vind je hier. Het toernooi voor de ‘rollers’ start donderdag.

Klik hier voor meer informatie over het onderdeel wheelchair op de US Open.

De wedstrijden zijn live te zien via de Eurosport Player.

In het mannendubbelspel is Wesley Koolhof al doorgedrongen tot de laatste vier. Samen met Nikola Mektic maakt hij zijn debuut in de halve finale van de US Open. Het als achtste geplaatste duo neemt het voor een plek in de finale op tegen Rajeev Ram en Joe Salisbury. De Amerikaan en de Brit zijn als derde ingeschaald en titelhouders van de Australian Open.

Jean-Julien Rojer speelt maandag zijn kwartfinale in het dubbelspel. Aan de zijde van zijn vaste partner Horia Tecau neemt hij het op tegen Rohan Bopanna en Denis Shapovalov.

Rojer en Tecau wonnen in 2017 de titel in New York en schakelde in de vorige ronde de Colombiaanse titelverdedigers Robert Farah en Juan Sebastian Cabal uit.

Alle wedstrijden van de US Open zijn live te zien via de Eurosport Player.

In Europa start een ATP- en een WTA-toernooi. Helaas zien we in het enkelspel geen landgenoten de baan op komen.

Bij het ATP 250-toernooi van Kitzbühel komen Matwé Middelkoop en zijn Braziliaanse partner Marcelo Demoliner in de eerste ronde van het dubbelspel in actie tegen Sebastian Ofner en Jurij Rodionov. De Oostenrijkers hebben van de organisatie van de Generali Open een wildcard ontvangen.

Meer informatie over het ATP-toernooi van Kitzbühel vind je hier.

Bibiane Schoofs en Rosalie van der Hoek zijn in Instanbul neergestreken. Zij dubbelen in de openingsronde van het WTA-toernooi tegen Kaitlyn Christian en Giuliana Olmos.

Meer informatie over het WTA-toernooi van Istanbul vind je hier.

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben de afgelopen drie weken in Tsjechië goed gepresteerd. Beide spelers hebben zich deze week echter geblesseerd moeten afmelden bij opnieuw een challengertoernooi.

Van de Zandschulp heeft te veel last van zijn rechter schouder om in Aix de Provence (Frankrijk) in actie te komen.

Griekspoor meldde zich bij het challengertoernooi van Prostejov in Tsjechië af. De hoogstgeplaatste Nederlandse speler op de ATP-ranking - hij nam het stokje over van Robin Haase - heeft problemen met zijn linker heup.

Sander Arends en David Pel komen wel bij deze challenger in actie. Het dubbelduo is als vierde geplaatst en treft in hun eerste partij de Duitser Yannick Maden met zijn Oostenrijkse kompaan Tristan-Samuel Weissborn.

Meer informatie over dit challengertoernooi vind je hier.

De wedstrijden zijn via deze livestream te bekijken.