HK190527 141

Wie speelt waar? Op weg naar Roland Garros

De route naar Roland Garros loopt voor Kiki Bertens en Demi Schuurs via Straatsburg. Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof doen eerst Hamburg aan alvorens naar Parijs af te reizen. In het kwalificatietoernooi van het laatste Grand Slam van het jaar vinden we deze week veel landgenoten terug. Een overzicht.

Na haar nederlaag in Rome heeft Bertens een wildcard voor het kleine WTA-toernooi in Straatsburg geaccepteerd. In eerste instantie zou de Wateringse in de eerste ronde moeten aantreden, maar doordat Karolina Pliskova zich afmeldde, de Tsjechische bereikte de finale in Rome, nam Bertens de plek van de nummer één van de plaatsingslijst in met de bijbehorende bye. Haar opponente in de tweede ronde was voormalig Roland Garroskampioene Jelena Ostapenko. Bertens moest bij een 4-2 achterstand in de derde set de strijd staken. Ze had teveel last van haar achilleshiel.

In het dubbelspel voert Demi Schuurs samen met Nicole Melichar het schema aan. Zij versloegen in de openingsronde de Australische speelsters Ellen Perez en Storm Sanders en bereikte middels een 6-2 6-3 zege op het koppel Friedsam/Srebotnik de halve finale.

Meer informatie over dit WTA-toernooi vind je hier.

De Nederlandse mannen dubbelen deze week in Hamburg. Jean-Julien Rojer en Horia Tecau waren in de eerste ronde gekoppeld aan lijstaanvoerders Robert Farah en Jean Sebastian Cabal. De Colombianen moesten echter bij 6-6 in de eerste set de strijd staken. De kwartfinale tegen Nicolas Mahut en Fabrice Martin werd wel uitgespeeld en leverde winst op voor Rojer en Tecau: 6-3 7-5.

Wesley Koolhof en Nikola Mektic versloegen op het Duitse gravel het als tweede geplaatste duo Ram/Salisbury en vervolgens in de kwartfinale de huidige Roland Garroskampioenen Kevin Krawietz en Andreas Mies eveneens met 6-3 7-5.

Meer informatie over dit ATP-toernooi vind je hier.

Het enkelspel wordt live uitgezonden door FOX Sports.

Roland Garros
De eerste wedstrijden in het kwalificatietoernooi van de mannen voor Roland Garros zijn inmiddels gespeeld. Robin Haase was met 6-1 7-5 te goed voor Joao Domingues, maar moest een ronde later met 6-4 6-4 zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Pedro Martinez.

Botic van de Zandschulp bereikte ook de tweede ronde. Hij zette met 7-6(5) 6-3 de 38-jarige Italiaan Paolo Lorenzi aan de kant. Liam Broady stopte echter de jacht naar een ticket voor het hoofdschema. De Brit won met 7-6(5) 7-6(8).

Tallon Griekspoor speelde zijn eerste partij tegen Daniel Altmaier uit Duitsland. De hoogstgeplaatste Nederlander op de ATP-ranking had een off-day en sneuvelde met 6-1 6-3.

De loting voor het kwalificatietoernooi van de vrouwen heeft bepaald dat Indy de Vroome het op moest nemen tegen Ann Li. De Amerikaanse is als eerste geplaatst en verschalkte onlangs Arantxa Rus op de US Open en op dinsdag ook De Vroome in twee sets: 7-6(6) 6-4.

Bibiane Schoofs was in de eerste ronde gekoppeld aan Natalija Kostic en ging in drie sets onderuit. Lesley Pattinama-Kerkhove plaatste zich via Yanina Wickmayer voor de tweede ronde, maar verloor daarin met 6-2 6-2 van Tereza Martincova.

Richel Hogenkamp boekte een overtuigende 6-1 6-3 zege op 14de geplaatste Kristina Kucova en gaf daar een goed vervolg aan door Rebecca Sramkova bij tijd en wijle wanhopig over de baan te sturen. De Doetinchemse won met 4-6 6-1 6-1 en bereikte daarmee de laatste kwalificatieronde.

Meer informatie over Roland Garros vind je hier.

Het kwalificatietoernooi wordt live uitgezonden door Eurosport en de Eurosport Player.

Op een lager niveau kwam Tim van Rijthoven in actie bij het challengertoernooi van Forli in Italië. De Brabander verloor in de eerste ronde met 6-3 5-7 6-3 van de Tsjech Michael Vrbensky.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

De wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.