HK200928 012

Wie speelt waar? Donker, koud en nat in Franse lichtstad

Week 40 is een overzichtelijk week wat betreft het lokaliseren van onze topspelers. Maar liefst negen landgenoten komen deze week op de trage banen van Roland Garros in actie.

Kiki Bertens staat inmiddels in de derde ronde van het laatste Grand Slamtoernooi van 2020. De nummer vijf van de plaatsingslijst kende een slijtageslag tegen Sara Errani. Na ruim drie uur spelen verliet Bertens als winnares de baan in een rolstoel. Lees hier meer.

Katerina Siniakova is de tegenstanders in de derde ronde.

Arantxa Rus kwam als laatste wedstrijd van de dag op maandag ook nog in actie in het enkelspel. De Nederlandse nummer twee trof de onbekende Clara Burel. De 19-jarige Française, die plaats 433 van de WTA-ranglijst bezet, heeft een wildcard van de organisatie gekregen en won verrassend dit duel dat tot middernacht duurde met 6-7(7) 7-6(2) 6-3.

Zowel Bertens als Rus maakt ook haar opwachting in het dubbelspel. Bertens doet dit aan de zijde van Svetlana Kuznetsova en treft Viktoria Kuzmova en Kristyna Pliskova. Rus dubbelt met Marie Bouzkova en neemt het op tegen Ana Bogdan en Rebecca Peterson.

Demi Schuurs en haar partner Kveta Peschke zijn als zesde ingeschaald. Het duo opent tegen de Japanse speelsters Makoto Ninomiya en Nao Hibino.

Lesley Pattinama-Kerkhove en Bibiane Schoofs hebben ook een plekje in het dubbeltoernooi bemachtigd. Zij spelen in de eerste ronde tegen Lauren Davis en Sabrina Santamaria.

Mannen
In het enkelspel komt geen enkele Nederlandse man in actie. In het dubbelspel wordt ons land door Robin Haase, Wesley Koolhof, Matwé Middelkoop en Jean-Julien Rojer vertegenwoordigd.

Haase vormt een gelegenheidsduo met de Portugees Joao Sousa. Robert Lindstedt en Jordan Thompson zijn hun tegenstanders.

Koolhof en Nikola Mektic bereikten onlangs op de US Open de finale en zijn op het gravel van Parijs het als negende geplaatste team. Zij openen hun titeljacht tegen Ben McLachlan en Luke Bambridge.

Rojer en zijn vaste dubbelpartner Horia Tecau nemen het in de openingsronde op tegen gravelbijters Cristian Garin en Pedro Martinez.

Middelkoop en Marcelo Demoliner spelen in de eerste ronde tegen Daniel Evans en Hubert Hurkacz.

Meer informatie over Roland Garros vind je hier.

De wedstrijden in het enkelspel worden live uitgezonden door Eurosport en Eurosport 2.

Via de Eurosport Player zijn alle wedstrijdbanen live te volgen.

Een niveau lager stapt Botic van de Zandschulp in Split de baan op. In het Kroatische challengertoernooi is qualifier Pedja Krstin uit Servië zijn eerste tegenstander.

Meer informatie over deze challenger vind je hier.

Alle wedstrijden van de ATP Challenger Tour zijn via deze livestream te bekijken.