HK190527 018

Wie speelt waar? Bertens maakt comeback in Rome

Ciao Roma! Nog geen dag na de US Open is het volgende grote toernooi aan de beurt. Waar sommige topspelers de oversteek naar New York niet maakten, komen ze deze week wel in actie op het gemalen baksteen in Rome. Onder wie Kiki Bertens.

Het voelde voor Bertens niet gepast om haar werk enkele weken geleden in de Verenigde Staten te hervatten, maar nu dus wel in de Italiaanse hoofdstad.  ‘Ik denk dat alle toernooien erg hun best doen om het zo veilig mogelijk te maken voor iedereen. Ik waardeer die inzet van iedereen enorm. Echter het verschil met de toernooien in Europa is dat je niet zoveel hoeft te reizen om er te komen. En als er onverhoopt toch een vervelende situatie ontstaat, kun je makkelijker en sneller naar huis’, vertelde de nummer acht van de wereld in TENNiS Magazine.

Bertens was als vijfde ingeschaald bij het Premiertoernooi van Rome en had als geplaatste speelster een bye in de openingsronde. Haar tegenstandster kwam sowieso uit Slovenië, want landgenotes Kaja Juvan en Polona Hercog namen het eerst tegen elkaar op. Bertens kon haar rentree geen glans geven en verloor met 6-4 6-4 van Hercog.

Arantxa Rus had al twee zege geboekt op het Romeinse gravel. De Nederlandse nummer twee sloeg zich een weg door het kwalificatietoernooi en trof in het hoofdtoernooi Iga Swiatek. De 19-jarige Poolse kan goed uit de voeten op gemalen baksteen. Zo bewees ze vorig jaar bij haar debuut op Roland Garros, waar ze de vierde ronde haalde. Rus, die sinds vorig jaar aan een opmars bezig is, bleef stabiel overeind en plaatste zich via 7-6(5) 6-3 voor de volgende ronde. Hierin was Marketa Vondrousova met 6-3 6-3 te sterk.

Dubbelspel
De beste singelaars van Nederland vormden deze week op het prachtige Foro Italico een team in het dubbelspel. Rus en Bertens waren in de openingsronde gekoppeld aan het Japanse duo bestaande uit Shuko Aoyama en Ena Shibara en gingen met 6-3 6-4 onderuit.

In het vrouwendubbeltoernooi stond ook Demi Schuurs opgesteld. Dit keer niet met Kveta Peschka, maar aan de zijde van Nicole Melichar. De Limburgse en haar Amerikaanse partner waren als vierde geplaatst en troffen in de tweede ronde Magda Linette en Bernarda Pera. De Pools/Amerikaanse combinatie won verrassend met 6-2 6-2.

In het mannendubbelspel troffen Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer elkaar in de eerste ronde van het Masters 1000-toernooi. US Openfinalisten Koolhof en Nikola Mektic zijn in Rome als achtste geplaatst. Rojer en Tecau reikten in New York tot de halve finale en toonden ook goed in vorm te zijn. Het duo Koolhof/Mektic won met 6-4 6-4, maar moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Fabrice Martin en Jeremy Chardy: 4-6 7-6(2) 10-0.

Meer informatie over het gecombineerde WTA/ATP-toernooi van Rome vind je hier.

Alle enkelspelwedstrijden worden live uitgezonden door FOX Sports.