Photo Brad Penner USTA

US Open hattrick voor De Groot

Foto Brad Penner/USTA

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de derde keer op rij de US Opentitel weten te bemachtigen. In de finale was ze in het Louis Armstrong Stadium Yui Kamiji met 6-3 6-3 de baas.

De eindstrijd in New York was de vierde op rij tussen Kamiji en De Groot. In 2017 kwam de Japanse als winnares uit de strijd, maar in 2018 en 2019 was het De Groot die aan het langste eind trok. De huidige nummer één van de wereld voltooide dit jaar haar hattrick op Flushing Meadows.

De 23-jarige De Groot is tevens titelhouder op Roland Garros en Wimbledon. Begin dit jaar moest ze in de finale van de Australian Open buigen voor Kamiji.

Na de gedwongen pauze in verband met de corona pandemie wist De Groot de nationale titel te grijpen en in New York boekte ze nu ook internationaal succes. Ze won haar achtste Grand Slamtitel in het enkelspel.

 

Foto Pete Staples/USTA

Dit succes uitbreiden met een titel in het dubbelspel lukte De Groot helaas niet. Samen met Marjolein Buis was ze het al eerste geplaatste koppel, maar moest in de finale buigen voor Kamiji en Jordanne Whiley.

De Japans/Britse combinatie was als tweede ingeschaald en won de eindstrijd met 6-3 6-3.

De Groot raakte haar dubbelspeltitel in New York kwijt. Vorig jaar was ze samen met Aniek van Koot de beste op het Amerikaanse hardcourt.