Deze Week In 2018 Schuurs In Topvorm Op Historisch Foro Italico

Schuurs met Melichar naar finale in Straatsburg

Demi Schuurs heeft de finale van het dubbelspel in Straatburg bereikt. Samen met Nicole Melichar versloeg ze de Japanse speelsters Shuko Aoyama en Ena Shibara met 6-2 7-6(3).

De 27-jarige Schuurs speelde al 22 keer eerder een finale op het hoogste niveau. De Limburgse dubbelspecialiste deed dat aan de zijde van maar liefst negen verschillende speelsters, onder wie Elise Mertens en Kiki Bertens en onlangs met Kveta Peschke in Cincinnati. Elf keer wist Schuurs de titel mee naar huis te nemen.

Haar 23ste eindstrijd op de WTA Tour wordt de eerste in samenwerking met Melichar. De 27-jarige Amerikaanse is de huidige nummer 13 van de wereldranglijst. Schuurs staat twee plaatsen hoger genoteerd.

In de eindstrijd in Straatsburg neemt het als eerste geplaatste Nederlands/Amerikaanse duo het op tegen Hayley Carter en Luis Stefani. Zij rekenden in de andere halve finale af met Gabriela Dabrowski en Jelena Ostapenko.

Kiki Bertens kwam ook op het Franse gravel in actie. De nummer één van Nederland moest in de tweede ronde tegen Ostapenko in de beslissende set opgeven met een achillespeesblessure. Deelname aan Roland Garros is echter niet in gevaar.