Roland Garros

Mis geen bal van Roland Garros!

Het belooft een bijzondere editie te worden op het gravel in Parijs. In de Franse hoofdstad, nu een rode zone wegens corona, is gisteren het kwalificatietoernooi begonnen. Meerdere Nederlanders strijden daarin om een plekje voor het hoofdtoernooi dat zondag van start gaat. Mis niets van de grand slam en volg het toernooi via ons Instagramaccount @knltbtoptennis en Eurosport en de Eurosport Player.

Haase en Van de Zandschulp door, Griekspoor onderuit

De eerste wedstrijden in het kwalificatietoernooi van de mannen voor Roland Garros zijn inmiddels gespeeld. Robin Haase was met 6-1 7-5 te goed voor Joao Domingues en neemt het op tegen de Spanjaard Pedro Martinez.

Botic van de Zandschulp bereikte ook de tweede ronde. Hij zette met 7-6(5) 6-3 de 38-jarige Italiaan Paolo Lorenzi aan de kant. De Brit Liam Brody is zijn volgende tegenstander.

Tallon Griekspoor speelde zijn eerste partij tegen Daniel Altmaier uit Duitsland. De hoogstgeplaatste Nederlander op de ATP-ranking had een off-day en sneuvelde met 6-1 6-3.

Schoofs verliest, Hogenkamp en Pattinama-Kerkhove winnen

De loting voor het kwalificatietoernooi van de vrouwen heeft bepaald dat Indy de Vroome het opneemt tegen Ann Li. De Amerikaanse is als eerste geplaatst en verschalkte onlangs Arantxa Rus op de US Open.

Bibiane Schoofs was in de eerste ronde gekoppeld aan Natalija Kostic en ging in drie sets onderuit. Lesley Pattinama-Kerkhove plaatste zich via Yanina Wickmayer voor de tweede ronde en Richel Hogenkamp boekte een overtuigende 6-1 6-3 zege op 14de geplaatste Kristina Kucova.

Via Hamburg naar Parijs

De route naar Roland Garros loopt voor Kiki Bertens en Demi Schuurs via Straatsburg. Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof doen eerst Hamburg aan alvorens naar Parijs af te reizen.

Meer informatie over Roland Garros vind je hier.