Igor Sijsling

Eredivisie Heren: Nabeschouwing speeldag 3

De conclusie na de derde speeldag in de Eredivisie Heren? Nieuwerkerk boekt de maximale score en profiteert optimaal van het stevige verlies van Sportverlichting.com Suthwalda op bezoek bij Lewabo Huisman Groep door de koppositie over te nemen.

Foto Jan Pieter Schade

FDJ Advocaten Leimonias – Nieuwerkerk 0-6

Zondag 27 september werd een foutloze speeldag voor Nieuwerkerk. De landskampioen van 2018 pakte op bezoek bij FDJ Advocaten Leimonias de perfecte score door alle partijen zonder setverlies te winnen. De enige kanttekening is dat de thuisploeg twee keer een wedstrijd niet kon uitspelen. Michiel de Krom leidde tegen Bas van der Valk al met 6-2 5-2 toen de Hagenaar zijn tegenstander feliciteerde. Dit overkwam De Krom opvallend genoeg ook in het dubbelspel. Samen met Stephan Fransen had hij de eerste zeven games gewonnen toen het koppel Benard/Van der Goes de strijd staakte.

Daarvoor had Alban Meuffels al afgerekend met Yannick Ebbinghaus en was Fransen te sterk voor Michel van der Goes. Het afsluitende dubbel tussen Jeroen Camfferman en Bart van den Berg tegen Ebbinghaus en Van der Valk maakten de maximale score voor de bezoekers compleet.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Life & Finance Spijkenisse – Muller Bouw de Pettelaer 6-0

Life & Finance Spijkenisse behaalde voor eigen publiek ook de maximale score. De Zuid-Hollandse formatie mocht tegen Muller Bouw de Pettelaer zes punten aan hun totaal van vier toevoegen en maakte een sprong naar de subtop.

Thorsten Sollie en Jannick Lupescu hadden drie sets nodig om zich in het enkelspel te ontdoen van Sander Jong en Jesse Timmermans. Matthew Pierot en Boy Vergeer schudden Guus Oerlemans en Gijs Akkermans in respectievelijk de derde en vierde single zonder problemen van zich af.

Het eerste dubbelspel tussen Glenn Smits en Vergeer tegen het koppel Akkermans/Oerlemans leverde een overtuigende zege voor het thuisduo Smits/Vergeer op. Sollie en Stefan Weeda hadden een matchtiebreak nodig om Rick Muller en Timmermans te verslaan en zodoende de volle zes punten in eigen huis binnen te slepen.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Lewabo Huisman Groep – Sportverlichting.com Suthwalda 5-1

Met Thiemo de Bakker als coach op de bank boekte Lewabo Huisman Groep een overtuigende 5-1 overwinning op het tot dan toe ongeslagen Sportverlichting.com Suthwalda.

Kopman Igor Sijsling zag na tien games Boy Westerhof opgeven. Sijsling leidde toen al met 6-1 3-0. Jesper de Jong verdubbelde de tussenstand in het voordeel van Lewabo Huisman Groep door Niels Visker met tweemaal 6-3 op zij te schuiven. Justin Eleveld rekende moeiteloos af met Tim van Terheijden, waarna Jarno Jans het eerste punt voor Sportverlichting.com Suthwalda op het scoreformulier zette. Hij versloeg de Belg Stefan Wauters met 6-0 7-5.

De dubbels werden vervolgens een prooi voor de thuisploeg. Sijsling en De Jong rekenden in straight sets af met het duo Visker/Westerhof. Aloys van Baal en Eleveld hadden drie sets nodig om zich langs Sander en Jarno Jans te slaan.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Naaldwijk – Heerhugowaard 3-3

In Naaldwijk werden de punten om en om gedeeld met Heerhugowaard. Enkelspel één leverde een punt op voor bezoeker Bart de Gier. De speler van Heerhugowaard versloeg Tim van der Horst met duidelijke cijfers. Roy de Valk was in het tweede enkelspel namens Naaldwijk te sterk voor Dax Donders.

De derde single werd een prooi voor oudgediende Marcus Hilpert namens Naaldwijk. Hij versloeg Jeroen van der Ven in twee sets. Het afsluitende individuele onderdeel ging naar Jake Mak, die met 6-3 6-1 won van thuisspeler Jay Zwinkels.

Voordat aan de dubbels kon worden begonnen stond het 2-2, maar die stand verandere snel. Namens Heerhugowaard moesten Donders en De Gier hun partij tegen Hilpert en Van der Horst voor aanvang al gewonnen geven. Mak en Van der Ven zorde met hun zege op Arko Zoutendijk en Zwinkels dat er geen winnaar kwam en dat beide teams met drie punten de dag afsloten.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Stand na speelronde 3

  1. Nieuwerkerk 14 punten
  2. Lewabo Huisman Groep 12 punten
  3. Sportverlichting.com Suthwalda 12 punten
  4. Life & Finance Spijkenisse 10 punten
  5. Heerhugowaard 10 punten
  6. Muller Bouw de Pettelaer 7 punten
  7. Naaldwijk 5 punten
  8. FDJ Advocaten Leimonias 3 punten

Programma speeldag 4 – zondag 4 oktober

Muller Bouw de Pettealer – FDJ Advocaten Leimonias
Nieuwerkerk – Life & Finance Spijkenisse
Sportverlichting.com – Naaldwijk
Heerhugowaard – Lewabo Huisman Groep

Alle wedstrijden beginnen om 12.00 uur en zijn gratis te bezoeken.