Tim van Terheijden

Eredivisie Heren: Nabeschouwing speeldag 1

Op de openingsdag van de Eredivisie Heren competitie stond meteen een kraker op het programma. Landskampioen Lewabo Huisman Groep ontving kampioen van 2018 Nieuwerkerk. Zij deelden uiteindelijk de punten, terwijl Sportverlichting.com Suthwalda op bezoek bij FDJ Advocaten Leimonias de volle buit pakte.

Foto Jan Pieter Schade

Lewabo Huisman Groep – Nieuwerkerk 3-3

De punten voor Lewabo Huisman Groep kwamen uit de singles. Kopman Igor Sijsling had het één set lastig met Alban Meuffels en zorgde met 7-5 6-2 voor het eerste punt. Justin Eleveld verdubbelde het punt door Michiel de Krom in de derde set met 6-4 te verslaan. Aloys van Baal won van Jeroen Camfferman, waardoor de score voor de gastheren op drie kwam te staan. Stephan Franssen zette met zijn overwinning in straight sets op zijn Belgische naamgenoot Stefan Wauters de bezoekers op het scoreformulier.

In de afsluitende dubbels pakte Nieuwerkerk de volledige winst en werd de 3-1 voorsprong van de ‘Lewabo Lions’ tenietgedaan.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

FDJ Advocaten Leimonias – Sportverlichting.com Suthwalda 0-6

Geen fijne dag voor het thuisspelende FDJ Advocaten Leimonias. De Haagse gastheren wisten tegen Sportverlichting.com Suthwalda slechts één set te winnen. De bezoekers uit Drenthe waren in alle vier singles oppermachtig. De spannendste partij was die tussen kopmannen Yannick Ebbinghaus en Boy Westerhof, die met 6-4 7-5 in het voordeel van Westerhof werd beslist. Niels Visker en Jarno Jans wonnen overtuigend van respectievelijk Lennert van de Linden en Michel van der Goes. Tim van Terheijden leidde met 6-1 2-0 toen Bas van der Valk van FDJ Advocaten Leimonias de strijd staakte.

Opvallend genoeg kwam Van der Valk in het dubbelspel samen met Van der Goes wel weer de baan op, maar moest buigen voor het duo Jans/Jans. Westerhof en Visker zorgde voor de maximale zege door met 13-11 in de derde set Ebbinghaus en Van der Linden te verslaan.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Naaldwijk – Muller Bouw de Pettelaer 1-5

Muller Bouw de Pettelaer boekte op bezoek bij Naaldwijk een ruime zege. Het team uit ’s-Hertogenbosch nam na de enkelspelen een 4-0 voorsprong dat uiteindelijk resulteerde in een 5-1 overwinning.

Sander Jong versloeg Stephan Gerritsen in drie sets. Jesse Timmermans had geen moeite met Roy de Valk en Peter Lucassen was veel te sterk voor Marcus Hilpert.

Hilpert nam samen met Gerritsen revanche in het dubbelspel. Het thuiskoppel versloeg Timmermans en Lucassen met 7-6(5) 6-4. Gijs Akkermans en Rik Muller, die in zijn single tegenstander Jay Zwinkels in de tweede set zag opgeven, waren in een matchtiebreak met 10-7 te sterk voor het Naaldwijkse duo Zoutendijk/De Valk.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Life & Finance Spijkenisse – Heerhugowaard 3-3

Alles in de ontmoeting tussen Life & Finance Spijkenisse en Heerhugowaard werd gedeeld. De singles, de dubbels en daardoor ook de eindstand van 3-3.

Thorsten Sollie rekende in het eerste enkelspel in twee sets af met Bart de Gier. Dax Donders van Heerhugowaard had drie sets nodig om zich te ontdoen van Jannick Lupescu. De winst van derde single tussen Matthew Pierot en Jeroen van de Ven ging in straight sets naar bezoeker Van de Ven. Glenn Smits bracht de thuisploeg vervolgens langszij door Jake Mak te verslaan.

Het eerste dubbelspel leverde een drie sets overwinning op voor Heerhugowaarders De Gier en Donders. Sollie en Stefan Weeda rekenden zonder setverlies af met het duo Van de Ven/Mak.

Als er op basis van het aantal sets een winnaar aangewezen moet worden dan is het Life & Finance Spijkenisse dat met 8-6 het iets beter heeft gedaan.

Bekijk hier alle uitslagen van dit duel.

Stand na speelronde 1

Sportverlichting.com Suthwalda 6 punten
Muller Bouw de Pettelaer 5 punten
Life & Finance Spijkenisse 3 punten
Heerhugowaard 3 punten
Lewabo Huisman Groep 3 punten
Nieuwerkerk 3 punten
Naaldwijk 1 punt
FDJ Advocaten Leimonias 0 punten

Programma speeldag 2 – zondag 20 september

Muller Bouw de Pettelaer – Lewabo Huisman Groep
Nieuwerkerk – Naaldwijk
Sportverlichting.com Suthwalda – Life & Finance Spijkenisse
Heerhugowaard – FDJ Advocaten Leimonias