HK200801 0327

De Jong kan niet doordrukken in finale Klosters

Het is Jesper de Jong niet gelukt om het ITF-toernooi in Klosters winnend af te sluiten. In de finale op het Zwitserse gravel moest hij Holger Vitus Nodskov Rune na 6-4 6-2 feliciteren.

Anders dan de uitslag misschien doet vermoeden had de twintigjarige De Jong zijn kansen. Bij 4-3 in de openingsset kwam de Hoofddorper op 00-30 op de service van zijn Deense tegenstander. Een mislukt dropshot zorgde ervoor dat hij zijn tegenstander in de game liet terugkomen. Rune behield zijn opslag, waarna hij prompt de servicegame van De Jong afsnoepte.

Toen de 17-jarige Deen serveerde voor de winst in de eerste set kwam De Jong op 15-30, maar kon opnieuw niet doordrukken. Een winnend dropshot van Rune op setpunt bezorgde hem met 6-4 de openingsset.

Het momentum bleef aan het begin van het tweede bedrijf aan de kant van Rune en het verzet van De Jong leek gebroken.

Rune racete naar 4-0. De Jong sputterde nog wat tegen door twee games op rij te winnen, maar een ommekeer zat er niet in. Nieuw serviceverlies aan de kant van de Nederlander zorgde ervoor dat Rune voor zijn eerste ITF-toernooizege mocht serveren. De tiener faalde niet: 6-2.

Door deze nederlaag blijft De Jong steken op drie ITF-titels. Deze zeges werden allemaal in 2019 bereikt.